Gezocht: stagiair(e) met passie voor verandermanagement

21/07/2017

Wij hebben een vacature voor een stagiair(e) die bij wil dragen aan de ontwikkeling van nieuwe interventies op het gebied van ethische bedrijfsvoering. Past dat bij jou? Jij past bij ons als jouw gedrevenheid legendarisch is, je stevig staat, in verbinding energie brengt en weet hoe je focus behoudt.

De aanleiding

Schandalen van organisaties zoals die van Enron, NS, Volkswagen en/ of Siemens laten iedere keer weer zien dat ethisch gedrag essentieel is om succesvol te ondernemen. Wij zien dat de beschikbare budgetten voor compliance programma’s die het ethische gedrag moeten beïnvloeden verder groeien. Onderzoek toont aan dat de instrumenten die gebruikt worden binnen compliance programma’s al decennia lang dezelfde zijn. Ze worden wel onderzocht op inhoud en effectiviteit, maar er vindt nauwelijks innovatie plaats. Dit is de reden voor bijvoorbeeld Nature om de roep voor innovatie binnen compliance programma’s te versterken. Om ethisch gedrag te versterken moeten we niet alleen bestaande instrumentarium effectiever maken of voorzien van een betere inhoud, maar dienen nieuwe vormen en instrumenten gevonden te worden.

Jouw missie

Jij gaat hands-on op verkenning in de praktijk. Afhankelijk van wanneer je start bouw je mee aan een survey die verspreid wordt onder compliance officers. Ook help je mee met de verwerking van de resultaten van deze survey. Doel van de survey is bepalen welke instrumenten de compliance officers nu gebruiken. Ook vragen we in hoeverre er innovatie plaatsvindt op instrumentenniveau en in hoeverre daar behoefte aan is. De data die volgen, leiden tot analyseren en verifiëren van resultaten. Op basis hiervan schrijf jij jouw thesis. Publicatierecht sta je voor deze opdracht af aan House of Performance, lees Sjoerd Hogenbirk, één van onze consultants en jouw afstudeerbegeleider.

Met het onderzoek leg je verbinding tussen theorie en praktijk. House of Performance begeleidt grote Nederlandse organisaties bij het verbeteren van hun prestaties als ook hun compliance programma’s. Jouw resultaten kunnen direct worden toegepast om de methodieken van House of Performance aan te vullen en zo impact te maken bij de klant. In directe samenwerking met Sjoerd lever je een 3-tal innovatieve interventies, gericht op het verbeteren van de ethiek van presteren bij organisaties.

Jouw afstudeeropdracht bij House of Performance start zo snel mogelijk. De eerste maand lees je de belangrijkste literatuur over compliance programma’s.

Jij bent:

  • gedreven en resultaatgericht;
  • analytische sterk;
  • accuraat, met een professionele en gestructureerde werkwijze;
  • een masterstudent, bijvoorbeeld in de richting van bedrijfskunde of bestuurskunde;
  • flexibel en sterk gericht op samenwerken om tot het beste resultaat te komen!

Jij wilt:

  • FUN! In het samenwerken met klanten en collega’s.
  • een ondernemende, dynamische werkomgeving met ruimte voor jouw ontwikkeling;
  • ruimte voor ontplooien van nieuwe initiatieven;
  • een marktconforme vergoeding

House of Performance

Wij streven naar intensiteit, authenticiteit en reciprociteit. Deze kernwaarden bepalen onze koers. Mensen laten excelleren is onze missie bij de klant en in eigen huis. Hierbij werken we graag aan zichtbaar en concreet resultaat. Wij hechten aan maximale eigen verantwoordelijkheid en het creëren van een plek voor dialoog en onderlinge feedback. Continu verbeteren vraagt immers ook om continu leren.

Meer weten?

Voor meer inhoudelijke informatie over de vacature kun je contact opnemen met Sjoerd Hogenbirk, op s.hogenbirk@hofp.nl of via 06-15954171

Mail Sjoerd