Case: de Belastingdienst – Slimmer en effectiever werken

Hoge werkvoorraden en vervuilde bestanden op de administratieve afdelingen belemmeren de belastingdienst slim en effectief te werken. Ambitie: minder tijd voor administratieve taken, meer tijd voor controle.

Klantvraag

Hoge werkvoorraden en vervuilde bestanden op de administratieve afdelingen belemmeren de Douane Belastingdienst slim en effectief te werken.

Vraag voor House of Performance:

Ondersteun ons om de processen te herontwerpen De besturing in te richten voor meer tijd voor controle Onze mensen op te leiden voor continue verbeteren

Onze aanpak

Gezamenlijke planontwikkeling tussen Belastingdienst en House of Performance. Inventarisatie op basis van huidige werkwijzen t.b.v. draagvlak en kennisdeling tussen medewerkers van betrokken kantoren.

Slimme interventies leidde tot meer tijd voor controles

Ontwikkeling en implementatie van standaardprocessen voor alle betrokken kantoren inclusief operationeel sturen. Opleiden implementatiecoaches van de Belastingdienst op locatie.

Resultaten

FTE klantregistratie & Doorlooptijd registratie nieuwe werknemers

Pieter Bots

Een voortvloeisel uit het project met House of Performance , is dat we nu wekelijks de resultaten volgen en bespreken. Ook hebben we nu wekelijks zicht op productiviteit en doorlooptijden, waardoor je weer in gesprek raakt met elkaar en de gewenste acties kunt benoemen. Pieter Bots, MT-lid Haaglanden