Case: Restless Development – Strategische effectiviteit bevorderen

Restless Development stimuleert jonge mensen om hun rol te pakken in de ontwikkeling van hun land. Dat doen zij door jonge mensen te helpen zich te ontwikkelen tot leiders in het oplossen van uitdagingen in hun thuisland. Restless Development werkt vanuit hubs in tien landen in Afrika, Azië, Groot Brittannië en Amerika. House of Performance heeft samengewerkt met de hub in Uganda. De samenwerking is een project van House of Sharing.

Klantvraag

Het managementteam van de Uganda hub wil effectiever worden op zowel individueel- als teamniveau. Met name op het gebied van leiderschapsontwikkeling, workload management en innovatie zijn verbeteringen gewenst. Het team wil:

  1. Focus verleggen van operationeel naar meer tactisch/strategisch niveau
  2. Innovatiever worden
  3. Management skills verbeteren

Opdracht aan House of Performance

“Help ons management team om leiderschap verder te ontwikkelen, onze tijd effectiever te besteden en innovatiever te worden.”

Onze aanpak

Gebaseerd op persoonlijke gesprekken via Skype en een enquête binnen het team is een bootcamp van 2 weken ontwikkeld. De bootcamp richt zich op strategic alignment, het ontwikkelen van een lerende organisatie, workload management en het stimuleren van interne innovatie. Om dat te realiseren zijn onder ander de volgende methodes ingezet: OGSM, Obeya, Workload matrix, Kaizen en TIM WOODS.

Resultaten

Door kennisdeling en de implementatie van de gebruikte methodes, is impact gerealiseerd op 4 hoofd thema’s:

  • Een meer strategische aanpak door de dagelijkse werkzaamheden directer te koppelen aan de strategie van de organisatie
  • De lerende cultuur van de organisatie versterkt door implementatie van formele momenten waarin kennis wordt gedeeld en van elkaar wordt geleerd. O.a. door de inrichting van een Obeya. Bekijk de video over het inrichten van de Obeya om meer beeld te krijgen bij hoe deze er in het geval van Restless Development uitziet.
  • Gereduceerde workload door te prioriteren, plannen, delegeren en bepaalde taken niet meer uit te voeren.
  • Innovatiever zijn door continu verbeteren te integreren in de dagelijkse werkzaamheden.
Catherine Rodgers

Twee weken vol van inspiratie, impact en fun! De ondersteuning van House of Performance onderscheidt zich doordat zij een werkelijke verandering gerealiseerd hebben in de dagelijkse werkwijze. We weten nu hoe wij het implementeren van onze strategie kunnen borgen. We meten onze voortgang op maandelijkse basis. Verder weten we nu hoe wij continu kunnen blijven verbeteren door steeds kleine verbeteringen te realiseren. Het was fantastisch om Laura en Jasper tijdelijk aan ons team te mogen toevoegen...... dat gun ik ieder management team dat de performance wil verbeteren. Catherine Rodgers, hub director