Zorginstelling ’s Heeren Loo

Hoe een zorginstelling het voor elkaar krijgt om de teameffectiviteit van het Bedrijfsbureau aanzienlijk te verbeteren? Door gebruik te maken van de Team Fit Check.

De klantvraag

Door samenvoeging van diverse afdelingen in combinatie met een nieuwe strategie was het Bedrijfsbureau inhoudelijk nog geen team. Het zijn eilandjes met elk een eigen specialisme en manier van werken. Het gevolg is dat elkaar helpen en weten waarom we met elkaar een team zijn, onvoldoende voor iedereen duidelijk is. Dit kan beter.

Opdracht aan House of Performance

Help ons om de teamprestaties van het team bedrijfsbureau te verbeteren. Doel: Een team met gezamenlijke doelen en heldere sturing.

Om de teameffectiviteit te vergroten maken we gebruik van de Team Fit Check. Deze online tool is uitgezet in het team van het bedrijfsberau om inzicht te krijgen in de huidige situatie.

De Team Fit Check Tool

We bepalen hoe het team scoort op de 4 elementen van effectieve teams:

  1. Geloven in het team
  2. Snappen wat de bijdrage van het team is
  3. De juiste vaardigheden bezitten
  4. De juiste ondersteuning krijgen om te excelleren.

sheerenloo-foto
sheerlenloo teamfitcheck

Resultaat

  • Doelensessie: De uitslag is besproken en gezamenlijk is bepaald op welke elementen uit de scan het team stappen wil gaan zetten.
  • Werksessies: In een aantal werksessies is het team zelfstandig aan de slag gegaan met de direct aangeboden interactieve en laagdrempelige werkvormen die aansluiten op de doelen.
  • De Team Fit Check is structureel ingezet, zodat er continu inzicht is in de geboekte vooruitgang.

FOTO MILOU

“De Team Fit Check heeft ons geholpen om doelen en richting te concretiseren. Het was ook erg leuk en makkelijk om mee aan de slag te gaan. Er zitten veel handvatten in de tool en de werkvormen zijn goed beschreven.” Milou van den Hengel - van Klooster; Manager Bedrijfsbureau