Compliance Barometer

Hét jaarlijkse onderzoek over actuele thema's binnen het compliance vakgebied

De Compliance Barometer

Voor specialisten op het vlak van compliance, ethiek en integriteit.

De Compliance Barometer is een jaarlijks onderzoek onder compliance officers, business ethics officers en andere specialisten op het vlak van compliance, ethiek en integriteit over actuele onderwerpen binnen het compliance vakgebied. House of Performance voert dit onderzoek uit in samenwerking met het Risk en Compliance Platform Europe, Michael Page en de Vereniging van Compliance Professionals.

De onderzoeksresultaten

De onderzoeksresultaten worden elk jaar tijdens het Behavioral Risk Congres gepresenteerd en worden in een whitepaper verwerkt. Download hier onze whitepaper over het belang van verandermanagement in compliance, het resultaat van ons onderzoek onder 100 compliance officers uit 2018.

Moreel Leiderschap

Voorbeeldgedrag van leiders en bestuurders is essentieel.

Het thema van de Compliance Barometer dit jaar is: Moreel Leiderschap. Uit eerdere onderzoeken blijkt dat ‘Moreel Leiderschap’ een belangrijk thema voor de compliance officer is. Daarnaast hebben we ook afgelopen jaar weer gezien dat voorbeeldgedrag van leiders en bestuurders essentieel is om de gewenste verandering en cultuur te ontwikkelen.

Binnenkort delen we de resultaten van ons onderzoek in de vorm van een whitepaper.

Ethisch Werken

Ethisch Werken gaat over het juiste doen in de context van werk. Wij zien hier een spanningsveld tussen integriteit enerzijds en prestatiedruk anderzijds. Want hoe houden waarden stand onder deadlines, perverse prikkels en verkeerd voorbeeldgedrag? Wij geloven dat de manier waarop een prestatie wordt behaald net zo belangrijk is als de prestatie zelf. Bekijk onze pagina over Ethisch Werken voor meer informatie.