Duurzaam ondernemen

Ondernemen met aandacht voor mens, milieu en economische resultaten

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is ondernemen met gelijke aandacht voor mens, milieu en economische resultaten. Duurzaam ondernemen betekent kiezen voor onderwerpen waar je als organisatie de meeste impact op kunt maken. En, duurzaam ondernemen gaat over kleine, concrete stappen zetten, zonder jezelf te verliezen in duizelingwekkende, grote ambities.

"Samen met onze klanten maken we met elke opdracht aantoonbare impact op duurzaamheid"

Dát is onze ambitie, onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Het is de stip op de horizon die ons inspireert en in beweging krijgt. Die mag – of moet – best een beetje ongemakkelijk zijn. En dat is ie ook wel. Wij delen graag met jou hoe onze weg naar duurzaam ondernemerschap eruitziet. En hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om duurzaam ondernemen te implementeren.

4 duurzame ontwikkelingsdoelen

Om te bepalen hoe duurzaam onze projecten zijn, toetsen we ze aan de hand van deze 4 SDG's (Sustainable Development Goals). Duurzame ontwikkelingsdoelen, vastgesteld door de Verenigde Naties. Deze specifieke doelen sluiten het best aan bij onze kernwaarden. Daarnaast verwachten wij op deze doelen de meeste impact te kunnen maken.

  1. Gendergelijkheid (SDG 5)
  2. Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
  3. Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12)
  4. Klimaatactie (SDG 13)

Zo toetsen wij onze projecten op duurzaamheid

Om te bepalen in hoeverre onze projecten duurzaam zijn, kijken we bij elk project naar de impact dat het maakt op één of meerdere van de vier duurzame ontwikkelingsdoelen en welke randvoorwaarden hiervoor nodig zijn.

 

Duurzaam ondernemen - wat doen we eigenlijk zelf?

Wij zien duurzaam ondernemen als een reis. Een avontuur, waarbij we vallen en weer opstaan. Wij hebben de wijsheid namelijk ook niet in pacht, als het om duurzaamheid gaat. Waar we wél heel goed in zijn, is het continu verbeteren van prestaties. Daar zijn we zelfs expert in. Ben je benieuwd hoe wij onze eigen prestaties op het vlak van duurzaam ondernemerschap verbeteren? Ten aanzien van de SDG’s stellen we jaarlijks doelen waarop wij zelf de voortgang meten. De actuele status zie je hier. Lees ook de onderstaande blogs!

Ontdek hier hoe wij zelf duurzaam ondernemen

13/10/2022

Focus je op je kernactiviteiten voor échte groene impact

Focus op je kernactiviteiten en realiseer zo échte duurzame impact. Dat is ons advies voor bedrijven en organisaties die hun strategische ambities op...
Lees verder
24/02/2022

Duurzaam ondernemen is geen keuze meer

De urgentie om duurzamer te ondernemen is huge. In Schotland werd een nieuw klimaatakkoord gesloten, waar onze premier nadrukkelijk liet weten dat het...
Lees verder
12/11/2021

House of Performance op BNR over gamification en duurzaamheid

Terwijl wereldleiders op de klimaattop in Glasgow samenkomen om verdergaande klimaatdoelen af te spreken, lijken ook Nederlandse werkgevers steeds mee...
Lees verder

Start met duurzaam ondernemen

Anticiperen op de energietransitie? Stikstofcrisis bezweren? Of geloof je gewoon, net als wij, dat duurzaam ondernemen een voorwaarde is om als organisatie futureproof te zijn? Wij bieden verschillende oplossingen die bijdragen aan de transitie van jouw organisatie naar duurzaam ondernemerschap. Denk hierbij aan het vergroten van je wendbaarheid, het effectiever gebruiken van je data of het ontwikkelen van moreel leiderschap.

Meer weten? Lees meer over onze visie op transformatie naar een duurzame organisatie of neem nu contact op!

Verandering realiseren die er toe doet?

Word Change Consultant bij Hofp!

Bekijk onze vacatures