Duurzaam ondernemen

Ondernemen met aandacht voor mens, milieu en economische resultaten

Wat is duurzaam ondernemen?

Duurzaam ondernemen is ondernemen met gelijke aandacht voor mens, milieu en economische resultaten. Duurzaam ondernemen betekent kiezen voor onderwerpen waar je als organisatie de meeste impact op kunt maken. En, duurzaam ondernemen gaat over kleine, concrete stappen zetten, zonder jezelf te verliezen in duizelingwekkende, grote ambities.

100% duurzame projecten voor mens en maatschappij in 2025

Dát is onze ambitie, onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Het is de stip op de horizon die ons inspireert en in beweging krijgt. Die mag – of moet – best een beetje ongemakkelijk zijn. En dat is ie ook wel. Wij delen graag met jou hoe onze weg naar duurzaam ondernemerschap eruitziet. En hoe wij jouw organisatie kunnen helpen om duurzaam ondernemen te implementeren.

4 duurzame ontwikkelingsdoelen

Om te bepalen hoe duurzaam onze projecten zijn, toetsen we ze aan de hand van deze 4 SDG's (Sustainable Development Goals). Duurzame ontwikkelingsdoelen, vastgesteld door de Verenigde Naties. Deze specifieke doelen sluiten het best aan bij onze kernwaarden. Daarnaast verwachten wij op deze doelen de meeste impact te kunnen maken.

  1. Waardig werk en economische groei (SDG 8)
  2. Ongelijkheid verminderen (SDG 10)
  3. Verantwoorde consumptie en productie (SDG 12)
  4. Klimaatactie (SDG 13)

Zo toetsen wij onze projecten op duurzaamheid

Om te bepalen in hoeverre onze projecten duurzaam zijn, kijken we bij elk project naar de impact dat het maakt op één of meerdere van de vier duurzame ontwikkelingsdoelen en welke randvoorwaarden hiervoor nodig zijn.

Duurzaam ondernemen - wat doen we eigenlijk zelf?

Wij zien duurzaam ondernemen als een reis. Een avontuur, waarbij we vallen en weer opstaan. Wij hebben de wijsheid namelijk ook niet in pacht, als het om duurzaamheid gaat. Waar we wél heel goed in zijn, is het continu verbeteren van prestaties. Daar zijn we zelfs expert in. Ben je benieuwd hoe wij onze eigen prestaties op het vlak van duurzaam ondernemerschap verbeteren? Lees dan onderstaande blogs!

Ontdek hier hoe wij zelf duurzaam ondernemen

12/10/2020

Zet stappen richting de toekomst

Duurzaamheid wordt vaak gedefinieerd als leven in het heden, zonder daarmee de kansen voor toekomstige generaties te beperken. Vrij vertaald: zorgen voor een oplossing die…

Lees verder
31/07/2020

5 must-read artikelen voor een succesvolle tweede helft van 2020

Veel organisaties hebben de eerste helft van 2020 te kampen gehad met een reductie van omzet en productiviteit als gevolg van de coronamaatregelen. Erop vertrouwend…

Lees verder
11/05/2020

Een beter milieu begint bij het kennen van je kracht

Je beste bijdrage aan de maatschappij is waar je zelf het beste in bent. Ken je het verhaal van dat team uit een bedrijf dat…

Lees verder

Start met duurzaam ondernemen

Anticiperen op de energietransitie? Stikstofcrisis bezweren? Of geloof je gewoon, net als wij, dat duurzaam ondernemen een voorwaarde is om als organisatie futureproof te zijn? Wij bieden verschillende oplossingen die bijdragen aan de transitie van jouw organisatie naar duurzaam ondernemerschap. Denk hierbij aan het vergroten van je wendbaarheid, het effectiever gebruiken van je data of het ontwikkelen van moreel leiderschap.

Meer weten? neem nu contact op!