Als de bitterballen niet goed vallen

20/06/2022

Misschien herken je het wel. Sta je op een feestje, sla je net de plank mis. Niet met je dansmove of je openingszin, maar met die bittergarnituur bij een groepje woke mensen die allemaal vegan zijn. Heb je net even hun nieuwe, geldende norm gemist. Dat kan soms knap vervelend zijn. Zeker in een tijd waarin onze moraal rondom inclusiviteit aan verandering onderhevig is en het gesprek hierover gevoelig ligt. Jodenkoekje iemand? 

Kan echt niet, toch?

Hoewel we ons steeds bewuster van deze veranderende moraal lijken te worden, valt binnen de overheid nog een wereld te winnen. Denk aan gebrekkige diversiteit, etnische profilering of zelfs institutioneel racisme. Zo werd Femke Halsema een paar jaar terug nog in verband gebracht met een foute grap over negers binnen het Amsterdamse brandweerkorps. Kan echt niet, toch? Tsja, hangt er vanaf aan wie je het vraagt.  

Ben je zelf ineens die persoon

Niet iedereen heeft namelijk behoefte aan een vegetarische bitterbal of een kaasstengel, maar daar kom je pas achter als je de vraag stelt. Tijden veranderen, dus ook de sociale moraal. En die wil je graag herkennen. Anders blijkt opeens dat je misschien wel discrimineert. Of dat je data gebruikt die je eigenlijk niet zou mogen gebruiken. Ben je zelf ineens die persoon op dat feestje met die schaal bittergarnituur. Iedereen stil. 

Kiezen tussen goed en goed

Gelukkig kun je zo’n morele blooper voorkomen. Bijvoorbeeld door te oefenen met dilemma’s. Zeg maar de ‘wat zou je doen’ vragen uit de ‘kletspot’, waarbij je moet kiezen tussen twee goede dingen. Goed versus goed. Wat zou je doen? Morele oordeelsvorming kun je dus op een leuke en luchtige manier trainen, zodat je beter op moreel complexe situaties bent voorbereid wanneer ze zich in het echt voordoen.  

Samen leren door spel

Inmiddels hebben we al meerdere klanten geholpen om morele dilemma’s in de praktijk te herkennen, erover in gesprek te gaan en van elkaar te leren. Zo hebben we recent een gamification oplossing ontwikkeld voor Gemeente Amsterdam, waarbij medewerkers als individu en als team door middel van spel elkaars perspectieven verkenden en zo nieuwe inzichten opdeden. Ontzettend waardevol, zeker omdat je niet weet wat je niet weet. 

Wil jij ontdekken of de boerenworst tegen de kaas mag liggen of dat je vegetarische bitterballen in huis moet halen voor de vrijmibo? Neem dan contact met mij op!  

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Sjoerd-1640x1800

Over de auteur

Anderen typeren mij als iemand waar je op kan bouwen, intelligent en flexibel waarbij ik snel kan wisselen tussen inhoud, niveau en perspectief. Ik ben ambitieus en beschik over veel energie.

Naar Sjoerd Hogenbirk
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.