Consultant en papa zijn, hoe werkt dat?

08/03/2021

Bij House of Performance werken veel ‘newbie’ papa’s en mama’s. Als je een ouder wordt, heeft dat impact op allerlei aspecten van je leven. Je bent plotseling niet meer met z’n tweeën in een relatie. En dat mooiste kindje in de wereld is totaal afhankelijk van jou. Leuk impulsief activiteiten ondernemen blijkt in de praktijk niet altijd zo eenvoudig en leuk meer.

Jasper Hoenderdos is consultant bij House of Performance (HofP) en is het afgelopen jaar vader geworden van Isa. Nog tijdens het kraamverlof van zijn vriendin Marloes, zijn Jasper en zijn vriendin verhuisd van Utrecht naar Arnhem. Naar een huis dat beter past bij deze nieuwe levensfase en het thuiswerken. In diezelfde periode is in Nederland de Wet Wieg van kracht gegaan. Je zou deze kunnen zien als de 2.0 versie van het vaderschapsverlof.

De wet Wieg

In het kort: per 1 juli 2020 krijgen partners nu 5 weken extra geboorteverlof, voor 70% vergoed door de overheid. Dit verlof moet binnen 6 maanden na de geboorte worden opgenomen; de manier waarop en de spreiding hiervan mogen werkgever en werknemer onderling regelen. HofP vult die 70% aan tot 100%: zo nemen wij (mogelijke) financiële belemmeringen om het verlof te gebruiken weg. HofP is één van de voorlopers in Nederland t.a.v.  invulling geven aan deze regeling. In het afgelopen jaar hebben we bij HofP 8 baby’s mogen verwelkomen, waaronder Isa.

De ervaring van Jasper

Onze HR expert Angelique ging in gesprek met Jasper over hoe hij gebruik wilde maken van deze verlofregeling. Jasper wist het eigenlijk niet. “Ik ben heel blij met de mogelijkheden die deze nieuwe regeling biedt. En op het moment dat ik de vraag kreeg hoe dit in te vullen, merkte ik dat ik het lastig vond om dat te bepalen. Want ik wist niet hoe de praktijk er straks uit zou gaan zien. Daarom heb ik HofP gevraagd om maximale flexibiliteit”, aldus Jasper.

We zijn overeengekomen om niets te plannen maar in contact met elkaar te bepalen wat op dat moment het beste past. Dat vinden wij reciproque. Reciprociteit is van onze kernwaarden. De betekenis is behandel een ander zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat geldt wederzijds. Voor ons is het met respect, oprechtheid en nieuwsgierigheid samen resultaat behalen.
Op deze manier excelleert Jasper in zowel zijn rol als vader als in die van consultant. Want de ene week vraagt een nieuw tandje extra aandacht en de week daarna kan het zijn dat die aandacht nodig is om de juiste impact bij een klant te realiseren.

Vooraf dacht ik dat met ‘een nieuwe baby’ ik vooral aan het begin heel veel verlof zou willen. Dat het na de eerste weken zich wel zou zetten. Dat liep anders. Halverwege week twee dacht ik: “zij slaapt, Marloes is [voor een net mama] fit, wat doe ik de hele dag thuis?”. Toen ben ik weer gaan werken. Rond de verhuizing en toen Marloes weer ging werken nam de behoefte aan ruimte ‘om het samen te cheffen’ sterk toe, en die was er toen ook. Die flexibiliteit is precies wat ik nodig had.

Ben jij consultant en op zoek naar een werkgever die gelooft in de kracht van een relatie die uitgaat van, onder andere, reciprociteit? Leer ons dan beter kennen. Ga nu naar www.werkenbijhofp.nl voor meer informatie en de openstaande vacatures. 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Een reactie op “Consultant en papa zijn, hoe werkt dat?”

  • Maarten schreef:

    Leuk verhaal en herkenbaar hoe fijn het is om flexibel te kunnen zijn (heb zelf net kindje gekregen). Goed bezig HofP!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *