Continu verbeteren

15/05/2015

Om succesvol te zijn in het realiseren van een cultuur van continu verbeteren, is invulling van een aantal randvoorwaarden cruciaal. Topmanagers die de beweging expliciet ondersteunen, een duidelijke verankering in strategie en structuur, beschikbaarheid van voldoende middelen en HR-beleid dat in lijn is met het gedachtegoed van continu verbeteren.

icon9

Wanneer een organisatie de keuze maakt om met interne adviseurs de beweging naar een cultuur van continu verbeteren te begeleiden, geeft ze daarmee al deels invulling aan de voorwaarden voor succes. Een intern adviesteam geeft helderheid over de structuur waarin de eerste stappen op weg naar continu verbeteren gezet gaan worden. Het laat zien dat de organisatie continu verbeteren serieus neemt: mensen en middelen om de beweging op gang te brengen worden beschikbaar gesteld. Het betekent dat topmanagers in de organisatie deze keuze belangrijk vinden en steun geven aan het realiseren van een verbetercultuur.

voorbeeldgedrag

Ervaring leert ons dat een intern adviesteam pas echt succesvol kan zijn als ze door “de lijn”, haar klanten, voor vol aan wordt gezien. Lijnmanagers willen geen ‘toolbox implementatie begeleiders’ maar volwaardige sparringpartners die de verbinding kunnen leggen tussen de ambities, de huidige context en de mogelijkheden om beweging te realiseren. Ze willen voorbeeldgedrag. Dat is immers één van de belangrijkste interventies bij het realiseren van cultuurverandering.

Lees ook de whitepaper over continu verbeteren en interne adviesteams: De rol van interne adviesteams in continu verbeteren

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *