Debatteren en prestaties verbeteren op de werkvloer

20/01/2017

Je herkent het vast wel: “gelijk hebben en gelijk krijgen” zijn twee verschillende dingen. Als je overtuigingskracht groot is, helpt je dat dan om verandering te realiseren op de werkvloer?

Wanneer je je alleen richt op overtuigen ga je voorbij aan de inzet en emotie van betrokken mensen. Maar leren debatteren en daarmee je overtuigingskracht vergroten kan je wel helpen om te zorgen dat de betrokken mensen in de gewenste verandering geloven en ook snappen dat die verandering een verbetering is. En dat is belangrijk want het gaat uiteindelijk ook niet om gelijk krijgen maar om gedaan krijgen. Wij weten uit ervaring dat veranderingen op de lange termijn effectief zijn als je bij de start stil staat bij geloven en snappen. Wij hebben deze stappen gevisualiseerd in het veranderkompas. Meer over het veranderkompas leer je ook in de volgende korte animatie:

In de ‘debatsport’ gaat het dus niet over gelijk hebben maar over gelijk krijgen. En wie er gelijk krijgt wordt bij het Giving Back Debat Tournooi bepaald door de jury en het publiek. Op 21 januari zal ik ook dit jaar weer met veel plezier als jurylid optreden tijdens dit debat tournooi voor scholieren in Nederland. Het tournooi zal voor de zevende keer worden georganiseerd door Haagse Hoogvliegers en de DebatAcademie. Ieder jaar worden ongeveer 90 talentvolle scholieren opgeleid in de Kunst van het debatteren.

Givingback

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
jeroenP-300x300

Over de auteur

Wat een adviseur doet is zelden onderscheidend. Uiteindelijk gaat het over waartoe en hoe: Mensen laten excelleren. Dat is het verschil tussen intenties of plannen versus een duurzaam resultaat.

Naar Jeroen Prop
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *