Een beter milieu begint bij het kennen van je kracht

11/05/2020

Je beste bijdrage aan de maatschappij is waar je zelf het beste in bent. Ken je het verhaal van dat team uit een bedrijf dat naar Afrika ging om een school te bouwen? Elke dag werkten ze keihard in de tropische hitte om de muren op te bouwen. Maar ’s avonds … bouwde de plaatselijke bevolking de muren opnieuw, omdat ze dat veel beter konden dan het ongeoefende team. Waarom deed de plaatselijke bevolking het dan niet direct zelf? Omdat het hen ontbrak aan financiële middelen voor materialen en de logistiek. Het enige wat ze nodig hadden, was geld. Het is in deze tijden bijna ongehoord als een organisatie geen duurzaamheidsbeleid heeft. Veel organisaties vinden het echter moeilijk om te bepalen wat ze kunnen bijdragen en kiezen voor vrijwilligerswerk; bomen planten, ouderen meenemen op een uitje, voorlezen aan kinderen uit achterstandswijken … Een mooie combinatie van teambuilding, die maatschappelijk bewustzijn vergroot. Maar toch, is dit hun beste bijdrage?

Als organisatie ben je ergens goed in.

Je werkt dagelijks aan het verbeteren van je expertise. Je klanten vragen jou omdat je ergens écht goed in bent. Die expertise is ook de kern van de echte bijdrage die je kunt leveren aan duurzaamheid en aan de maatschappij. Hoe kun je vanuit jouw expertise bijdragen? Kun je als techneut iets bijdragen aan technische opleiding van achterstandsgroepen? Kun je vanuit jouw kundigheid in projectmanagement een stichting ondersteunen? Kun je iemand met een achterstand tot de arbeidsmarkt helpen een baan te vinden? Kun je vanuit jouw inhoudelijke kennis een mooi initiatief een stap verder helpen?

Meer weten over hoe House of Performance jou kan helpen om duurzamer te ondernemen? Lees verder.

_____________________________________________________________________________________________

Deze post is geschreven voor de Coachingskalender 2020. De Coachingskalender is een van de bestsellers van managementboek.nl, en… HofP heeft meegeschreven! De kalender biedt inspiratie én praktische tips op gebied van verandering, leiderschap, duurzaamheid, gamification en ethisch presteren. 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Ruth

Over de auteur

Wat ik gaaf vind is zien dat er méér kan en samen koers zetten. Kijken naar wat er is: waar is enthousiasme, waar liggen kansen? En vervolgens bepalen waar we naartoe gaan en hoe we daar komen.

Naar Ruth van Luijk
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *