Eén van de belangrijkste thema’s van deze tijd: onethisch gedrag elimineren

02/11/2018

Op 29 november spreek ik op het Behavioral Risk Congres 2018. Dat is een jaarlijks evenement voor iedereen die zich bezighoudt met risk en compliance: van commissarissen en compliance officers tot toezichthouders en internal auditors. Tijdens dit congres presenteer ik de uitkomsten van de survey ‘Veranderen en compliance’, een initiatief van House of Performance in samenwerking met Risk & Compliance Platform Europe, Michael Page en de Vereniging van Compliance Officers.

“Een compliance- en ethiekprogramma is óók een veranderprogramma en slechts één op de drie veranderprogramma’s slaagt.”

 

Het thema van de survey vloeit voort uit de edities van voorgaande jaren die gingen over verandermanagement en de implementatie van compliance- en ethiekprogramma’s. In mijn ogen is een compliance- en ethiekprogramma namelijk óók een veranderprogramma. Als je bedenkt dat het elimineren van onethisch gedrag één van de belangrijkste thema’s van deze tijd is en slechts 1 op 3 veranderprogramma’s slaagt, zie ik een grote urgentie om dieper op dit thema in te gaan.

De vragen in de survey, welke bedoeld is voor compliance en ethiek officers, gaan dan ook over essentiële stappen om verandering te implementeren, welke verandertheorieën er worden gebruikt en de oorzaken van het mislukken van een veranderprogramma. Ben jij zelf een compliance en ethiek officer en wil je een bijdrage leveren aan deze belangrijke discussie? Vul dan hier de survey in! (De resultaten worden anoniem en strikt vertrouwelijk behandeld en worden indien gewenst opgestuurd)

Houd jij je bezig met of ben je verantwoordelijk voor de ethiek van presteren (ethical performance) binnen jouw organisatie en wil je jezelf op dit thema laten inspireren? Schrijf je dan hier in voor het Behavioral Risk Congres 2018! Zie ik je daar?

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Sjoerd-1640x1800

Over de auteur

Anderen typeren mij als iemand waar je op kan bouwen, intelligent en flexibel waarbij ik snel kan wisselen tussen inhoud, niveau en perspectief. Ik ben ambitieus en beschik over veel energie.

Naar Sjoerd Hogenbirk
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *