Goed om je erbij te hebben

11/07/2019

Gefeliciteerd! Je hebt een nieuwe baan. Je bent blij met de kans en klaar voor de sprong. Maar toch is het ook spannend, straks die eerste dagen en weken. Wie ga je ontmoeten? Wat ga je leren? Welke projecten ga je als eerste oppakken? 

 Die spanning snappen we bij House of Performance goed. Daarom zorgen we voor een goede onboarding. Zo weet je waar je aan toe bent en kun je rustig opstarten en ontspannen vertrouwd raken met het team en de inhoud. Voor ons de normaalste zaak van de wereld. Wat je bij House of Performance kunt verwachten? Dat lees je in deze blog. 

Op je eerste dag 

Die eerste dag is de eerste indruk. We weten allemaal hoe belangrijk deze is, dus de eerste keer dat je bij ons binnenwandelt als collega nemen we heel serieus. We verwelkomen je persoonlijk, en nemen eerst uitgebreid de tijd voor koffie. Dan bekijken we je werkplek, laten we je het kantoor zien en schud je alle collega’s de hand. Ook krijg je van ons de HofP-essentials. De belangrijkste is misschien wel de voordeursleutel van ons kantoorpand. Ons kantoor in hartje Utrecht is echt ons thuis; onze almende. Je bent hier altijd welkom en als HoPper heb je altijd toegang.

Daarnaast krijg je natuurlijk de accountgegevens voor onze systemen en je mobiele telefoon. We voegen je meteen toe aan alle relevante HofP app-groepen. Bijvoorbeeld aan de groep ‘HofP News’. Hierin komt alle zin én onzin voorbij die we met elkaar willen delen. Toegegeven: de onzin wint het regelmatig. Er valt bij ons altijd wat te lachen. 

Zodra je alles in handen hebt, de koffie op is en je alle gezichten even hebt gezien, schuif je aan voor je eerste HofP-lunch in onze ‘woonkeuken’. Je smeert een boterham terwijl je je nieuwe collega’s beter leert kennen. Of als je geluk hebt is het de dag dat oud-collega Nancy een heerlijke gezonde lunch voor alle HoPpers bereid heeft. 

In je eerste week 

In je eerste week krijg je ook een buddy toegewezen die in de eerste periode naast je staat. Zie het als een directe hulplijn voor alles waar je binnen HofP tegenaan loopt. Dat buddysysteem werkt twee kanten op. Onze nieuwe collega’s voelen zich gesteund, en wij als organisatie halen hier vaak waardevolle feedback uit. Gewoontes sluipen er gemakkelijk in en zijn lang niet altijd de beste weg. Die input van nieuwe collega’s brengt ons vaak op de beste ideeën. En als wij ergens blij van worden, is het wel als het beter kan.  

De week sluiten we bij HofP altijd in stijl af met onze vrijdagmiddagborrel en befaamde Borrelpraat. Je zal dan gevraagd worden hoe je je eerste week hebt ervaren; wat was goed en wat kunnen wij volgens jou beter doen? Misschien vraag je je af hoeveel je daar al over kan zeggen na een paar dagen? Behoorlijk wat is onze ervaring; en we zijn altijd blij om te zien dat nieuwe collega’s meteen kritisch durven zijn. Dan weten we zeker dat we weer een geweldige match hebben toegevoegd aan ons team.    

Tijdens je eerste maand 

In het inwerkprogramma dat voor iedere HoPper wordt opgesteld voor de eerste 4 weken laten we bewust ruimte voor veel kopjes koffie. We zien dit als de beste en snelste manier om je collega’s en organisatie snel te leren kennen. 

Naast de gesprekken in deze meer informele setting, zorgen we er ook voor dat je in je eerste maand kennismakingsgesprekken hebt met alle partners van House of Performance. Ook wordt je uitgenodigd voor een meeting waarin een van de partners de geschiedenis, de strategie en de BHAG van HofP verder toelicht. 

Om inhoudelijk snel vertrouwd te raken met je werkzaamheden volg je in je eerste weken verschillende workshops, duik je in onze database en ga je met collega’s mee naar klanten. 

Na 6 maanden 

Na een paar maanden ben je goed op stoom en draai je helemaal mee in de organisatie. We weten al veel van elkaar en we hebben al de nodige ervaringen uitgewisseld. Toch hebben we gemerkt dat het heel waardevol is, om na ongeveer een half jaar bij elkaar te komen om onze onderlinge band verder te verdiepen en nog meer van elkaar te leren. Dat doen we in zogenaamde boomsessies. Bij zo’n boomsessie zijn alle nieuwe HoPpers en partners van HofP aanwezig. Op een externe locatie gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van mooie vragen zoals: Wat voor kind was jij en in welk gedrag zien wij dat nu nog terug? Wat weet niemand hier nog van jou en wil je nu wel delen?  

Zijn we na 6 maanden uitgepraat? Zeer zeker niet! Maar vanaf dat moment zien we je niet meer als nieuwkomer. Dikke kans dat jij rond die tijd zelf buddy wordt van een nieuwe HoPper, en jij iemand het warme welkom geeft dat jij zelf hebt gekregen. 

Zie jij jezelf al wel bij ons zitten op je eerste dag, een borrel met ons drinken op vrijdag en goede gesprekken voeren tijdens onze vrijdagmiddagborrel? Dan leren we je graag kennen. Ga nu naar www.werkenbijhofp.nl voor meer informatie en de openstaande vacatures. 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
kitty

Over de auteur

Net als bij mijn passie fotograferen gaat het geloof ik bij marketing & communicatie om de essentie van iets of iemand vast te leggen en te zoeken naar verrassende perspectieven om deze weer te geven. Van storycatching naar storytelling. Omdat echte verhalen verbinden.

Naar Kitty Ockhuijsen
Geef een reactie hier...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *