Helpen sociale verbinding te verbeteren

15/09/2016

Masterpeace en House of Performance werken samen aan een evaluatiemethodiek om zo de effecten van het onderwijsinitiatief ‘Talent en Verbinding’ meetbaar en zichtbaar te maken. ‘Talent en Verbinding’ is ontwikkeld door MasterPeace, Diversion en PeaceJam.’ De kick off van dit onderwijsinitiatief vindt plaats op de internationale dag van de vrede, 21 september 2016.

Talent en Verbinding

Tijdens de kick-off van ‘Talent en Verbinding’ komen 450 leerlingen van 13 Nederlandse scholen samen tijdens een educatieve dag op het Amadeus Lyceum te Vleuten. Nobelprijswinnares van de Vrede, Shirin Ebadi, bekend Iraans juriste en mensenrechtenactivitste, deelt tijdens het event haar ervaringen met het verbeteren van sociale verbinding met de leerlingen. Het onderwijsinitiatief ‘Talent en Verbinding’ stimuleert leerlingen zich proactief in te zetten voor lokale verbinding. Zij dragen daardoor bij aan een leuke, sociale en veilige buurt. ‘Talent en Verbinding’ streeft naar positieve, lokale impact op de leerling, school en in de wijk. Gedurende 6 maanden worden leerlingen ondersteund en uitgedaagd om hun eigen talenten te leren herkennen en deze in te zetten om meer verbinding op school én in de wijk te creëren. De leerlingen starten een eigen wijkproject, van een diner organiseren met vluchtelingen tot het organiseren van wekelijkse activiteiten met en voor ‘de ouderen’ in de wijk. Doordat de scholieren zich samen inzetten om buurten meer te verbinden is de verwachting dat deze uiteindelijk leuker, socialer en veiliger worden.

Masterpeace

House of Sharing

De samenwerking met Masterpeace is voortgekomen uit het project House of Sharing. Met House of Sharing deelt House of Performance kennis en inzet van haar organisatiespecialisten op vrijwillige basis ten behoeve van maatschappelijke organisaties of projecten.

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *