Ik ben een doener

04/01/2021

In een serie interviews zetten wij de collega’s uit ons interim management netwerk in de spotlight. Wie zijn ze? Wat vinden ze tof aan het interim management vak? En waar krijgen ze energie van? Voor dit interview gingen we in gesprek met Kirsty Snijders.

Wat vind jij het leukste aan je vak?

Waar ik het meeste energie van krijg, is het verbinden van mensen en het beste uit een team halen. Als de samenwerking niet lekker loopt, vind ik het een mooie uitdaging om te zorgen dat er weer vertrouwen komt en het team weer voor het gezamenlijk doel gaat om zo resultaten te realiseren. Want daar gaat het uiteindelijk om. Dus, ontdekken waar het mis gaat en dat dan vlot trekken. Dat kan gaan om iemand met een speciale gebruiksaanwijzing toch tot z’n recht te laten komen of een lastige stakeholder mee te krijgen. Het leukst vind ik het als ik een hele keten kan doorlopen. Van individu naar team en van team naar overstijgende samenwerkingen. Om uiteindelijk zoveel mogelijk tandwielen uit de hele organisatie zo soepel mogelijk te laten draaien.

Voor welk type opdracht loop jij warm?

Het meest loop ik warm voor opdrachten die vragen om een praktische aanpak en zichtbare resultaten. Ik ben projectmanager en zoek opdrachten waarbij ik echt aan het realiseren ben. Ik werk op het snijvlak van IT en Business. En dan het liefst aan veranderingen waar de opdrachtgever of zijn klant echt iets aan hebben. En ja, dan het liefst ook met een uitdaging op het gebied van samenwerking.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Mijn grootste succes is denk ik een project waarbij de samenwerking tussen de eigen mensen en de partner niet soepel liep. Bij beide partijen zat veel pijn, maar er moest wel worden samengewerkt. Op dat moment kwam ik binnen als programmamanager. Aan mij de taak om deze partijen goed te laten samenwerken en de projectresultaten op tijd te realiseren. Dat is gelukt. Uit de feedback die ik toen kreeg van het bedrijf en de betrokkenen, bleek zoveel waardering en vertrouwen over wat we met elkaar hadden gerealiseerd. Daarom vind ik het mijn grootste succes.

Wat is voor jou de belangrijkste drijfveer in je werk?

Eigenlijk is mijn belangrijkste drijfveer het toevoegen van waarde voor de opdrachtgever. Ik ben een doener en aan het eind van de dag wil ik het gevoel hebben dat ik iets heb gedaan. Daarom houd ik ook van reuring, afwisseling en hectiek. Dat geeft het gevoel dat we iets met elkaar bereiken. Uiteindelijk gaan al mijn handelingen en interventies over het halen van die resultaten. Dus niet verbinden om het verbinden, maar verbinden om tot een bloeiend team te komen dat doet wat het moet doen.

Hoe matcht dat met het interimnetwerk van House of Performance?

Voor mij is House of Performance echt een netwerk van mensen die staan voor resultaat en het toevoegen van waarde voor de opdrachtgever. Dat hebben we gemeen. De aanpak is vaak heel praktisch. Realiseren, doen en tastbaar maken. Daar staat House of Performance voor. Ze hebben dan ook diverse meetinstrumenten ontwikkeld en passen die altijd toe om te weten waartoe een aanpak of interventie leidt. De mensen in het netwerk stralen dat ook uit. Als ik op netwerkavonden kom, merk ik dat we dezelfde taal spreken. Dat geeft energie.

Op welke manier draag jij bij aan het netwerk?

Wat ik waardeer aan het netwerk is de mogelijkheid te kunnen klankborden. Er wordt enorm veel kennis gedeeld. Daarmee haal ik zelf veel uit het netwerk, maar dat geef ik ook terug. Binnen het netwerk onderzoeken we met elkaar waarmee we organisaties verder kunnen helpen. In coronatijd hebben we bijvoorbeeld een soort APK voor MKB bedrijven ontwikkeld dat bedreigingen en kansen in kaart brengt en oplossingen aanreikt om sterker uit deze tijd te komen. Ik neem daar niet het voortouw in, maar ik ben er wel altijd om te sparren of om feedback te geven. Daarnaast lever ik af en toe een bijdrage aan netwerkbijeenkomsten.

Heeft jouw organisatie behoefte aan verandercapaciteit? Wil je de gewenste verandering van binnenuit realiseren? Of wil je gewoon meer weten over het netwerk van interim managers van House of Performance? Neem dan nu contact met ons op!

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *