Innovatie is key als je succesvol wilt blijven

10/11/2015

Alleen organisaties die in staat zijn zich continu aan te passen aan de veranderende omgeving blijven succesvol in de toekomst. Dat is de conclusie van de vierde editie van het Intern Advies Event dat 5 november jl. plaatsvond bij House of Performance. Het thema van het event was ‘Innovatie’.

Practice what you preach

House of Performance (HofP) is zelf ook actief is met het thema ‘innovatie’. “Wij zijn ervaringsdeskundigen in het vergroten van innovatiekracht . Binnen onze eigen organisatie starten wij continu nieuwe initiatieven. Een deel van deze experimenten is succesvol, een ander deel niet. Dat is een gegeven dat hoort bij deze aanpak.” Als gevolg van deze werkwijze zijn wij nu onder andere actief in het toepassen van gamification in veranderprocessen en het ontwikkelen en inzetten van blended learning modules. Ook hebben we nieuwe business modellen voor haar eigen organisatie ontwikkeld en in de markt gezet. Naast de bekende samenwerkingsvorm, waarbij organisatiespecialisten van HofP tijdelijk naast je komen staan om te kijken hoe je prestaties kunt verbeteren, bieden zij nu ook 2 nieuwe samenwerkingsvormen: • Powered by HofP, hierbij neemt HofP financieel deel in organisaties. Zo gaan zij nog nadrukkelijker, als partner van haar klanten, de verantwoordelijkheid voor de resultaten aan. • Managed by HofP, interim vacatures bij relaties worden door HofP ingevuld.

Changing the game

Prof. Dr. Ard Pieter de Man presenteerde tijdens het Intern Advies Event zijn nieuwe boek, ‘Nieuwe business modellen in consulting: Changing the game’. Hij staat daarbij stil bij de negen trends die van invloed zijn op de consultancy branche. ‘Nieuwe businessmodellen’ is één is van deze trends. Dit vertaalt zich o.a. in consultancy in abonnementsvorm, hyperspecialisatie en risicodragend zijn (participatie). Hij zoomt in op hoe deze trends de rol van de interne adviseur raakt. Hij stelt dat de rol van interne adviseurs versus externe adviseurs verandert van ‘intern versus extern’ naar ‘intern met extern’. Partnership wordt steeds belangrijker.

Break-out sessies

Naast plenaire presentaties zijn er tijdens het Intern Advies Event ook break-out sessies, gefaciliteerd door de organisatiespecialisten van House of Performance. De thema’s van deze sessies lopen uiteen: ‘Innovatie in het klein’, ‘Collectief of individueel belang’, ‘Adviseren als een topsport coach’, ‘Performance verbeteren met gamification’, ‘Ervaar de kracht van systeemdenken’, ‘Sociale innovatie: word een organisatie activist’ en ‘De Lean start-up methode om concurrerend te blijven’.

Wakker worden

Igor Beuker, auteur en spreker, is zoals hij dat zelf noemt ‘awakener’. In zijn keynote ‘exploit chaos & change’ laat Beuker zien hoe disruptieve innovaties, digitalisering, dataficatie en andere tech trends iedere branche op z’n kop zetten. Hij deelt voorbeelden van hoe bedrijven de businesskansen van de 21e eeuw kunnen verzilveren. Beuker is stellig: “in het tijdperk van digitaal Darwinisme overleven alleen de bedrijven die zichzelf tijdig aanpassen.” Nieuwe spelers die met 100km/uur uit je dooie hoek jouw segment in komen racen, dat vraagt om een nieuwe interne organisatie. Silo’s eruit slopen, CDO en CIO aanstellen, naast CMO en COO en geïntegreerd samenwerken. Zonder interne verandering kunnen organisaties niet meer mee. Een mooie uitdaging voor de interne adviseur!

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
lauraw

Over de auteur

Samen met de klant duurzame verbeteringen realiseren, waarin zowel de individu als de organisatie groeit, geeft mij energie.

Naar Laura Weenink
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *