Lean leiderschap ontwikkelen?

09/05/2016

Een lerende organisatie start bij lerende leiders. Een goede (Lean) leider weet te spelen met de capaciteiten van zijn medewerkers. Wij hebben een blended opleiding (een combinatie van online en offline leren) ontwikkeld met Danae Onderwijsinnovatie waarin je gaat experimenteren om de kennis en vaardigheden op te doen die daarvoor nodig zijn. Deels zit je achter je computer om informatie te vergaren, deels voer je opdrachten uit in je huidige werkpraktijk en deels is een adviseur beschikbaar om mee te sparren en je te begeleiden in de praktijk.

Het voordeel van een dergelijke blended opleiding is dat deze aansluit bij jouw leerstijl: houd je van experimenteren of de kunst afkijken? Beiden kunnen! Hou je van lezen of meer van luisteren? De informatie wordt in verschillende vormen aangebracht.

Inhoudelijk is de opleiding opgebouwd rondom de bewezen effectieve gedragingen van een leider, volgens het onderzoek van organisatiespecialist Desirée  van Dun:
1. Actief luisteren
2. Aanmoedigen van medewerkers
3. Vertrouwen opbouwen
4. Teamleren faciliteren
5. Het goede voorbeeld geven

figuur lean-leiders

Door naar de werkvloer (Gemba) te gaan, je teamoverleg effectiever en efficiënter in te richten en jezelf en je team continu te ontwikkelen, ga je deze gedragingen in de praktijk brengen. Ieder blok is ingericht volgens een vast ritme met blokken theorie van maximaal 15 minuten, een praktijkopdracht die je tijdens je werk kunt doen en reflectie van weer maximaal 15 minuten. Aangezien een Lean leider weet hoe het staat met zijn team en wat hij of zij kan doen om hierop bij te sturen, is dat ook het resultaat van deze opleiding!

Wil je meer weten? Stuur dan een mailtje naar Imre Tijsse Klasen

of lees het volgende artikel: Hoe ‘Lean’ is jouw team?

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *