Leren is het nieuwe presteren

16/01/2020

Beter presteren door gericht te leren op de werkvloer

Zelforganiserende teams. Een agile ingericht werkproces. Een lerende organisatie. Een leven lang leren. Het einddoel staat vast, maar medewerkers en teams mogen zelf bepalen hoe ze dat resultaat gaan halen. Dergelijke kreten horen bij het ontwikkelen van zelfsturende of zelfstandige teams. Lid zijn van zo’n team is zo eenvoudig nog niet; het klinkt allemaal gemakkelijker dan het is. Allerlei vragen werpen zich op: Wat ga ik als teamlid doen? Wat ga ik aanpassen zodat ik (beter) ga presteren? Hoe weet ik wat ik niet weet? Hoe leer ik van mijn collega’s, en zij van mij? Hoe doe ik dat tijdens mijn gewone werkzaamheden, zonder dat het me al te veel tijd of inspanning kost? En het moet natuurlijk wel wat opleveren …

In 2020 zal de nadruk in organisaties vooral liggen op het faciliteren van leren. Het aanleren van (nieuw) gedrag dat hoort bij de doelen die je wilt bereiken. Dat kan in een veilige omgeving, bijvoorbeeld door speltechnieken toe te passen op de werkvloer. Door te experimenteren met ander gedrag lukt het je ineens wél om je klant de juiste vraag te stellen of om je collega om hulp te vragen of om een doel te stellen en het ook te halen ook.

Hoe doe jij dat? Welke interventies pas jij toe om gedrag van een ander te veranderen? En hoe hou je jezelf scherp?

Deze post is geschreven voor de Coachingskalender 2020. De Coachingskalender is een van de bestsellers van managementboek.nl, en… HofP heeft meegeschreven! De kalender biedt inspiratie én praktische tips op gebied van verandering, leiderschap, duurzaamheid, gamification en ethisch presteren. 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *