Ontdekken en verkennen vind ik het leukst!

27/11/2020

In een serie interviews zetten wij de collega’s uit ons interim management netwerk in de spotlight. Wie zijn ze? Wat vinden ze tof aan het interim management vak? En waar krijgen ze energie van? Voor dit interview gingen we in gesprek met Bastiaan Bazen.

Wat vind jij het leukste aan je vak?

Het leukste aan mijn vak vind ik eigenlijk het ontdekken en verkennen van de organisatie. Ik ben nieuwsgierig van aard en houd van het doorgronden van dingen. Dat maakt dat ik altijd met een open houding kan kijken. Zonder oordeel, maar vanuit verwondering, iedere keer weer. Je neemt natuurlijk je kennis en ervaring mee in je werk, maar toch is iedere opdracht een nieuwe uitdaging. Steeds weer moet je snappen hoe dingen werken, waarom ze zo werken en hoe het beter kan.

Voor welk type opdracht loop jij warm?

Ik ben een generalist en ik vind eigenlijk in iedere opdracht wel weer een uitdaging. Er is altijd wel een aspect dat de moeite waard is. Of het nou de inhoud is of de mensen in een afdeling, of beide. Er moet wel een veranderaspect of een ontwikkelvraagstuk in zitten. Ik heb hiervoor ook als consultant bij House of Performance gewerkt. Maar bij wat voor organisatie of wat voor verandering, dat maakt me niet zoveel uit.

Wat is je grootste succes tot nu toe?

Dat vind ik heel lastig om te zeggen. Want soms zit succes in iets heel kleins en soms is het wat groter. Maar ieder geslaagd project is voor mij een succes. En het ene succes is niet belangrijker dan het andere.

Wat is voor jou de belangrijkste drijfveer in je werk? 

Afwisseling en uitdaging zijn belangrijke drijfveren voor mij. Ik wil mezelf eigenlijk steeds vernieuwen. Ik ben nooit uitgeleerd. Zoals ik al eerder zei, is mijn nieuwsgierigheid een belangrijke aanjager voor mij. En dan ga ik graag de diepte in om te ontdekken hoe dingen écht in elkaar steken. Verkennen, uitzoeken en verwonderen; daar word ik blij van! En daarna natuurlijk de best mogelijke oplossing vinden.

Hoe matcht dat met het interim netwerk van House of Performance?

Doordat je bent verbonden aan een netwerk is de afwisseling in opdrachten groter. Dus vernieuwing genoeg. De opdrachten via dit netwerk hebben eigenlijk altijd een veranderaspect in zich. Daarnaast hebben ze ook wel een bepaald level, waarin ik voldoende uitdaging vind. Ook is het over het algemeen een bepaald type opdrachtgever dat voor House of performance kiest. Vaak zijn het mensen die je veel ruimte geven om echt tot de kern te komen en je ook uitdagen net een stapje verder te gaan. Omdat ze net als ik het beste willen.

Op welke manier draag jij aan het netwerk bij?

Omdat ik ook als consultant bij House of Performance heb gewerkt, ken ik de cultuur, werkwijze en taal als geen ander. Daarom verzorg ik de zogenaamde HofP Belt training voor nieuwe leden in het netwerk. Dit is een introductietraining van 5 dagdelen waarin de interim manager kennis maakt met een instrumentarium van methodes en aanpakken. Bij House of Performance hebben we echt een eigen visie op veranderen en voegen we zelf kenmerken en werkwijzen aan bekende methodes toe. De meeste aangesloten interim managers zijn al bekend met de methodes en kunnen die prima toepassen. Maar het is wel handig als ze de House of Performance aanpak hierbij ook kennen. Om zelf in te zetten én in de samenwerking met de consultants.

Inmiddels zijn we al bij de zesde editie van deze training. Door het geven van de training leer ik de mensen in het netwerk snel kennen. En zij mij. Mensen weten me gelukkig ook na de training te vinden, want elkaar leren kennen is echt belangrijk. Inmiddels zitten we toch met zo’n 50 interim managers in het netwerk en dan vergt het wel inspanning om met elkaar verbonden te blijven. Maar dat is zeker de moeite waard. Vooral in deze tijd is het toch fijn om die verbinding met elkaar te hebben.

Heeft jouw organisatie behoefte aan verandercapaciteit? Wil je de gewenste verandering van binnenuit realiseren? Of wil je gewoon meer weten over het netwerk van interim managers van House of Performance? Neem dan nu contact met ons op!

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *