Bier drinken verbetert de performance

16/10/2015

Het gaat best lekker, al zeg je het zelf. Je komt de dagen goed door, hebt een prima verstandhouding met je collega’s en regelmatig wordt er gelachen op de werkvloer. Niets te klagen. Opeens neemt een collega ontslag: hij kon te weinig van zijn ambities waarmaken en was uitgekeken binnen zijn functie. Je hebt het niet zien aankomen, deze man leek altijd zo tevreden en klaagde nooit!

Een moment waarbij je jezelf gaat afvragen: Ken ik mijn collega’s echt? Ken ik hun drijfveren, de beweegredenen om in dit team te werken, de problemen of juist leuke events die in hun leven plaatsvinden? Of blijven jullie gesprekken toch vaak aan de oppervlakte. Het weer, de uit te voeren taak, de andere teams die niet doen wat jullie willen…

Mijn advies: ga eens samen de kroeg in! Drink een biertje en wees nieuwsgierig. Hoe gaat het nu eigenlijk écht met je? Wie ben je naast dit werk? Waar word jij blij van?

Ik hoor je denken: Een biertje drinken is leuk, maar daar wordt mijn performance echt niet beter van!

Toch wel: Als jij en je collega’s elkaar écht leren kennen, ontstaat er wederzijds begrip. En vertrouwen: beiden vormen de basis om goed met elkaar samen te kunnen werken. Elkaar te helpen. Om net een stapje extra te willen doen voor de ander. En samen trots te kunnen zijn op jullie werk waar je met plezier en veel energie naartoe gaat iedere dag. Ofwel: teamwerk!

[teaser title=”Deel dit blog op LinkedIn via de Inshare button:”]

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Linda V2

Over de auteur

Mijn hart gaat sneller kloppen van uitdagingen die zowel gaan over organisatieverandering als benodigde leiderschap en gedrag/interactie. Klanten beschrijven mij als onderzoekend, nuchter, empathisch, spiegelend, snel vertrouwd en motiverend. Ik handel vanuit nieuwsgierigheid en help de klant stappen te zetten richting effectief (leiderschaps)gedrag en energieke teamprestaties.

Naar Linda Visscher
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *