Programma Intern Advies Event 2017

12/10/2017

Het programma van het Intern Advies Event 2017 staat in het teken van ‘Data Driven Consultancy’. De keynote speaker is Max Reckers. Max werkt momenteel voor o.a. Ajax en de KNVB op het gebied van performance analyse. Voorheen was hij een onmisbare schakel in de staf van Louis van Gaal. Hij neemt deelnemers mee in het gebruik van Big Data in de topsport en legt hierbij een praktische link naar het gebruik van deze methode in het bedrijfsleven.

break-out sessies

Daarnaast organiseren we diverse break-out sessies die allemaal verbonden zijn aan het thema ‘Data Driven Consultancy’. Bij binnenkomst op 2 november kun je jouw voorkeur voor deelname aan de break-out sessies kenbaar maken. Maar let op, per sessie is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus wie het eerst komt….

Hieronder lees je meer over de inhoud van de breakout-sessies zodat je nu al je voorkeur kunt bepalen. Iedere deelnemer kan aan twee van de zes break-out sessies meedoen.

Sessie 1: Teamontwikkeling vraagt aandacht, maar waar begin je?

Als interne adviseur werk je iedere dag met teams. Niets mooiers dan samen stappen zetten, continu te verbeteren en energieke teamprestaties neer te zetten. Echter je hebt ook wel eens een team waarmee het lijkt vast te lopen. De energie lijkt eruit te zijn, het voelt onrustig, er wordt weinig initiatief genomen en échte discussies blijven uit. Of het kan voor je gevoel gewoon beter.

Als adviseur wil je teams naar een plezierige en effectieve samenwerking leiden. De vraag is: waar begin je? De Team Fit Check helpt je bij het vaststellen van de juiste aanpak! 

Tijdens het Intern Advies Event 2016 was de sessie over de Team Fit Check bijzonder populair, daarom willen we je dit jaar opnieuw de kans bieden om hieraan deel te nemen! Na de workshop weet je hoe je deze krachtige online tool kunt inzetten om de teameffectiviteit te verbeteren.

Sessie facilitator: Ingrid van den Berg

Sessie 2: Beter adviseren met PowerBI  

Wil je je impact als adviseur vergroten door prachtige dashboards te maken?

Wil je leren hoe jouw inzichten aansprekend weer te geven?

Zou je graag meer met de data in je organisatie willen doen, maar zie je op tegen het gevecht met Excel?

Kom dan vooral naar deze sessie! In korte tijd maak je kennis met de PowerBI. Deze laagdrempelige, gratis online tool is de perfecte aanvulling voor de toolbox van iedere adviseur. In de workshop gaan we samen aan de slag om te verkennen hoe PowerBI gebruikt kan worden voor betere analyses, visueel aantrekkelijke adviezen en het komen tot gebruiksvriendelijke dashboards.

Let op: Geen bijzondere technische vaardigheden vereist!

Sessie facilitator: Dennis Bloeme

Sessie 3: Hoe data-driven is jouw organisatie?

 Wij geloven dat elke organisatie haar data zal gaan inzetten om competitief te blijven. House of Performance (HofP) is organisatiespecialist en werkt samen met leiders die deze ambitie nu al realiseren. Digital Impact gaat om het slim inzetten van digitale technologie om zowel (nieuwe) klanten te binden als om operational excellent te worden. Om Digtal Impact te bereiken faciliteert HofP organisaties over drie assen:

  1. Digitale transformatie
  2. Data-driven change
  3. Slimme technologie t.b.v. team performance

Tijdens deze sessie zoomen we in op data-driven change: Over hoe data meer en meer het nieuwe kapitaal van organisaties wordt en waarom. Is jouw organisatie klaar voor de data-driven future?

Sessie facilitator: Mike Bakker

Sessie 4: Zet je helm op, we gaan processmining!

Wil je leren hoe je een team kunt begeleiden bij het verbeteren met processmining zonder een processen guru te worden? Zet dan je helm op en daal af in de spelonken van hamburgerstraat 30. Doe hands-on ervaring op aan de hand van een case. Leer over de do’s en don’ts in het begeleiden van teams naar nieuwe inzichten die bruin papier doen verbleken. Ervaar hoe krachtig je dialoog met teams kan zijn wanneer je het giswerk kan vervangen door feiten. Na een uur is je rugzak gevuld met goud!

Zet je helm op en daal af in de spelonken van hamburgerstraat 30.

Sessie facilitator: Pascal den Hartog

Sessie 5: Op weg naar Utopia: wat is wijsheid?

Technologische ontwikkelingen gaan snel, heel snel. Dankzij o.a. Big Data hebben we de kans om te analyseren en te voorspellen op een schaalgrootte die we nog niet eerder gekend hebben. En het wordt alleen maar meer. Na de industrialisatie waarin we de mens vooral beschouwden als machine, bevinden wij ons nu in een tijdperk waar we continu een beroep doen op prestaties. Daarbij monitoren wij de voortgang zorgvuldig.  Alles mooi samengevat in een persoonlijk dashboard natuurlijk. Dit zodat onze organisaties zo effectief en efficiënt mogelijk zijn.

Maar is dit wel de manier om de ideale organisatie te worden? Gedragen onze medewerkers zich pro-actief of re-actief bij het aanpakken van verbeteringen en ontwikkelingen? Zijn we met elkaar in staat om de lange termijn doelen te verenigen met wat er in het hier en nu aan de hand is? En hoe zit het met de zingeving op individueel vlak? Ricardo Semler claimt dat dit het tijdperk wordt van de Wijsheid. Maar hoe komen we daar?

In deze workshop gaan we aan de slag met de schijnbare tegenstellingen die we ervaren om te komen tot de ideale organisatie. Daarbij zoeken we het spanningsveld op tussen het bestaansrecht van een organisatie en de toegevoegde waarde van en voor het individu.

Sessie facilitator: Ilona Janssen Groesbeek

Sessie 6: De steilste leercurve wint!

Wij geloven dat ieder mens uiteindelijk plezier heeft in leren door middel van spel met elementen van sport. Dit draagt bij aan het continu verbeteren van individuen, teams en organisaties. De Performance Cup is een competitie tussen teams waarbij leren en ontwikkelen centraal staat. In deze competitie speel je als team een wedstrijd gekoppeld aan relevante thema’s op de werkvloer zelf.

Wil je de kracht van gamification zelf ook ervaren en ben je benieuwd wat het voor jouw teams kan betekenen? Lets play!”

Sessie facilitator: Maarten Holland

Heb je je nog niet aangemeld voor het Intern Advies Event? Doe dat dan nu hier!

 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
lauraw

Over de auteur

Samen met de klant duurzame verbeteringen realiseren, waarin zowel de individu als de organisatie groeit, geeft mij energie.

Naar Laura Weenink
Geef een reactie hier...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *