Slim digitaal samenwerken en het coronavirus

13/03/2020

Iedere vrijdag van 13.00 tot 14.00 uur werken wij bij House of Performance samen aan de strategie executie van onze organisatie. Dat doen we in onze Obeya. Dat is een live marktplaats waar we alle strategische informatie waarover gesproken of besluiten genomen moet worden beschikbaar is. Maar ja, dat ‘live’ aspect daar zat vandaag ineens de uitdaging. Want sinds we leren over de ontwikkeling van het coronavirus blijkt het onverstandig om in grotere groepen bij elkaar te komen.

Virtuele Obeya

En daarom hebben wij onze Obeya vandaag voor het eerst online laten plaatsvinden. Dat betekent dat een klein aantal collega’s in de fysieke Obeya-ruimte (vergaderruimte) voor een laptop een ‘presentatie’ hebben gegeven. Met behulp van Microsoft Teams hebben zij een Live Event gepland. In de virtuele omgeving hebben zo’n 50 collega’s deelgenomen aan de Obeya, waaronder ikzelf.

Ik moet eerlijk toegeven dat het even wennen is. Want niet alles gaat gelijk goed natuurlijk. En actief deelnemen vindt plaats door te reageren met chat. Een goede moderator van de sessie is daarom van groot belang. Gelukkig hadden wij die, dank je wel nog Lisanne!

En voor de collega’s die niet bij de Obeya aanwezig konden zijn? Geen probleem: het event wordt opgenomen, dus je kunt altijd terugkijken.


TIP: Wil je meer weten over de mogelijkheden van slim digitaal samenwerken? Neem contact op met mijn collega’s van THE CUE . Zij kunnen je alles vertellen over hoe je het maximale uit Microsoft 365 haalt.

 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *