Over je thuis voelen en goeie koffie

04/07/2017

Mijn huissleutel lijkt veel op die van ons pand aan de Hamburgerstraat in Utrecht. Ik geloof niet dat het toeval is dat ik me nog wel eens vergis en de verkeerde sleutel in het slot van ons prachtige kantoorpand steek. Ik voel me er thuis.

Wij als Hoppers, medewerkers van House of Performance, delen het gebruik van ons kantoor graag met onze klanten en relaties. Vandaar dat we ook het woord ‘almende’ gebruiken, dat zoiets betekent als ‘gemeenschappelijke weide’. Zo is er Michiel, een fiscalist die vorig jaar voor zichzelf begonnen is. Hij maakt wekelijks gebruik van een werkplek en geniet en passant van de meningen, de gezelligheid en de barista-kunsten van mij en mijn collega’s.

Wat maakt dan dat mensen zo graag bij ons over de vloer komen?

Michiel is niet de enige in onze weide. Voor klanten organiseren we graag een kookworkshop in onze professionele keuken op zolder. Een bevriend MT vergadert in onze raadzaal, en de afgelopen paar maanden hadden we een ‘conculega’ in huis die kennis met ons uitwisselde. Ook komt het voor dat een klant voor een of meerdere dagen zijn laptop bij ons openklapt, gewoon omdat het goed uitkomt.

Wat maakt dan dat mensen zo graag bij ons over de vloer komen? Ik denk dat een deel van de verklaring te vinden is in het verhaal van Pater Schretlin. Een van zijn gedragsregels is om een ruimte mooier achter te laten dan hij hem aantrof. Het maakt daarbij niet uit of het gaat om een pluisje op de grond, of het grondig schoonmaken van de vloer. En omdat de pater een beetje in ons allen huist, is ons kantoor zo’n fijne plek om te werken, te discussiëren, of gewoon een kop goede koffie te drinken. Oh, en als je toch loopt, een cappuccino graag 😉

Nieuwsgierig? Loop gerust eens bij ons binnen. Ben je op zoek naar een ruimte voor een grotere groep, dan kan je ook bij ons ruimtes huren via www.utrechtcityconcepts.nl

Deze blog werd geschreven door Tim van Lingen.

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *