PERSBERICHT: Utrechtse tech start-up lanceert scalable change platform

02/05/2019

Management consultancy bureau House of Performance startte in 2015 met het ontwikkelen van een platform als schaalbare oplossing voor verandervraagstukken binnen organisaties. Hierbij implementeerde zij spelelementen op de werkvloer, om zo de prestaties van medewerkers te verbeteren. Onder andere voor A-merken in finance, retail, technologie en IT. Vanwege het succes worden deze activiteiten vanaf nu doorontwikkeld onder de vlag van een nieuwe tech start-up: TRIGGX.

Enkele jaren geleden ontdekte het Utrechtse adviesbureau dat het inbrengen van spelelementen met behulp van een online platform op de werkvloer gedrag verandert. Dit verbeterde de prestaties van hun medewerkers significant en verhoogde de medewerkerstevredenheid. Na eerst binnen de eigen organisatie met gamification te hebben geëxperimenteerd, werd het voor verandervraagstukken bij klanten ingezet. Het bleek een laagdrempelige en schaalbare aanpak om bijvoorbeeld de sales, klanttevredenheid of effectiviteit van teams duurzaam te verhogen.

Met de combinatie van jarenlange kennis over verandermanagement, gamedesign en technologie enerzijds en een toenemend aantal gamification-oplossingen anderzijds, ontstond de behoefte om alles in één platform te bundelen. Dat werd TRIGGX. TRIGGX biedt schaalbare oplossingen voor verandervraagstukken. Anders dan House of Performance richt de tech start-up zich niet op de eindklant, maar juist op andere management consultancy bureaus in Europa.

TRIGGX heeft inmiddels een deal met een groot Scandinavisch bureau gesloten en verwacht in Q2 duizenden nieuwe ‘spelers’ op hun platform te verwelkomen. Om deze sterke groei te kunnen doorzetten, verzamelde TRIGGX een team van tech- en gamespecialisten om zich heen. Dit gebeurde onder leiding van Jody Pietersz en Maarten Holland, voorheen werkzaam bij House of Performance, en de onlangs aangetrokken Garry Turkington. Garry was in zijn vorige rol als CTO verantwoordelijk voor de technologische ontwikkeling van Improve Digital en daarvoor gaf hij sturing aan softwareontwikkelteams bij Amazon.

Kijk voor meer informatie op de website van TRIGGX. Voor vragen kun je contact opnemen met Maarten Holland via [email protected] of 06-28180725.

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
BK-20180727-HOP-0003

Over de auteur

Het ontwikkelen en benutten van het menselijk potentieel binnen organisaties om zo meer werkgeluk én betere prestaties te realiseren, vind ik fascinerend. Gaaf om daar vanuit marketing aan bij te dragen!

Naar Jeremy Husmann
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.