Wat goed dat ik je spreek

11/06/2019

De koelkast wordt opengetrokken, borden op tafel gezet, het tosti-ijzer warmt op en binnen no-time is de lange tafel op onze zolder gevuld met collega’s.

Elke dag lunchen we bij House of Performance gezamenlijk. Dat is zeker niet verplicht, want regels zijn niet zo ons ding.  Maar we vinden deze momenten wel belangrijk en onze lunch is wat ons betreft zonder twijfel een van de redenen dat we zo’n sterk en hecht team hebben.

Hoe dat kan?

Hoe kan zoiets simpels als samen eten zo’n groot effect heeft op onze organisatie?

Tijd voor elkaar
Samen lunchen is in de eerste plaats vooral erg gezellig. Je werkt niet met iedereen altijd evenveel samen, en zo heb je toch regelmatig contact met elkaar. Als adviesbureau zijn we bovendien veel onderweg, en ook als we op ons kantoor in hartje Utrecht zijn we eigenlijk maar met een ding bezig: het allerbeste resultaat voor onze klant boeken. Verandertrajecten vragen een enorme toewijding. Dat is geweldig en precies datgene waar ons hart sneller van gaat kloppen, maar zorgt er ook voor dat we soms minder met onze aandacht bij onze eigen organisatie en onze eigen collega’s zijn. De lunches – en zeker die op vrijdag, als echt iedereen op kantoor is – zijn de momenten waarop dat even helemaal anders is. We praten met elkaar bij over werk, maar vooral ook over hoe het daarbuiten met ons gaat. Zo blijven we hecht betrokken bij elkaar. En die sterke band zorgt ervoor dat we elkaar ook buiten lunchtijd om sneller weten te vinden, als we iets nodig hebben.

Vinger aan de pols
De lunch is bovendien een perfecte kans om een oogje in het zeil te houden. Omdat we altijd gezamenlijk lunchen en we dus weten dat we elkaar daar in elk geval tegenkomen, valt het extra op als iemand niet mee luncht. Het kan natuurlijk zijn dat iemand bijvoorbeeld een lunchafspraak buiten de deur heeft, maar er kunnen ook andere zaken spelen. Is iemand even een rondje lopen, of zit iemand achter zijn of haar bureau boterhammen weg te werken kan dat reden zijn om even in te checken. Is alles in orde? Is er misschien iets aan de hand en kunnen we helpen?

Het maakt ons gezonder
Door met elkaar te lunchen op onze sfeervolle bovenverdieping zorgen we er met elkaar voor dat we in elk geval een keer per dag achter ons bureau weg zijn. We zoeken even een andere omgeving op en verleggen de focus naar iets totaal anders. Die ontspanning komt je creativiteit en productiviteit enorm ten goede. Zo kunnen we na de lunch weer met nieuwe energie en inspiratie aan het werk. Daarnaast is het ook fysiek een gezond plan. Want we bakken echt niet alleen maar tosti’s. Er staat ook volop groente,rauwkost en fruit op tafel om een flinke dosis vitaminen te tanken voor de rest van de dag.

Je zult bij ons dus niet snel iemand een opmerking over een lange lunchpauze horen maken. Sterker nog, wij vinden dat alleen maar een goed teken.

Op zoek naar een nieuwe stap in je loopbaan en zin om binnenkort met ons mee te lunchen? Snappen we, en we leren je graag kennen. Ga meteen even naar www.werkenbijhofp.nl voor meer informatie over aankomende kennismakingsevents en de openstaande vacatures.

 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *