28/02/2022
inspiratie

Wil je inspanning of resultaat?

Uurtje factuurtje, dat is toch wat je gewend bent van interim managers? Je zoekt iemand die je probleem oplost. Hij of zij krijgt een briefing, maakt een plan en gaat aan de slag. Aan het eind van het traject ben je een x bedrag armer en is het varkentje gewassen. Iedereen blij. Toch? Helaas valt het in de praktijk vaak tegen. De inspanning wordt wel geleverd, maar het resultaat blijft uit.

Van 100% resultaatgericht werken wordt iedereen beter

“Wat zou je ervan vinden als we aan het eind van de rit afrekenen? Als het traject boven verwachting is geslaagd betaal je ons 120% en bij ‘een mager zesje’ betaal je ons maar 80%?” Het was even stil aan de andere kant van de tafel. Ik zag zijn ogen groot worden. “Ja, maar dat kan helemaal niet. Ik heb maar 100% budget en daar kan ik niet overheen gaan”, verzuchtte de directeur tegenover me. “Maar wel een aardig idee,” mompelde hij er achteraan.

Een tekenend voorbeeld uit de dagelijkse praktijk. En een gemiste kans, wat ons betreft. Al een tijdje experimenteren we met andere afrekenmodellen. We gaan nu zelfs verder dan bovenstaand voorbeeld door 100% resultaatgericht te gaan werken. Waarom? Omdat we denken dat we er dan uiteindelijk allemaal beter van worden.

We bepalen vooraf hoeveel de verandering jouw organisatie oplevert

Wij maken graag maakbare en meetbare afspraken waar we ons aan houden. En ja, eerlijk is eerlijk, dat verwachten we ook van jou. We doen het tenslotte samen. We durven deze manier van samenwerken aan, omdat we weten wat het oplevert. Als onderdeel van management consultancy bureau House of Performance hebben we een bovengemiddelde kennis van (en passie voor) het verandervak.

We weten ook precies welke beloftes we kunnen waarmaken. Zelfs als het over de zachte kant van verandering gaat. We weten hoe we zaken als houding en gedrag meetbaar kunnen maken en hoe we een gedragsverandering moeten begeleiden. We maken dus niet alleen een blijvende impact op resultaat in de vorm van bijvoorbeeld productiviteitsverhoging, maar ook op duurzame gedragsverandering. We bepalen vooraf wat en hoeveel de verandering jouw organisatie gaat opleveren.

We denken buiten de gebaande paden

Niet alleen voor het afrekenmodel denken we buiten de gebaande paden, ook bij de invulling van de opdracht gaan we voorbij de standaard oplossingen. We geloven bijvoorbeeld dat het in bepaalde situaties heel verfrissend kan zijn, om iemand zonder branche ervaring de klus te laten klaren. Omdat zo iemand nou eenmaal meer of andere vragen stelt. En het zijn juist die vragen die nodig zijn om het proces op gang te brengen. Daarnaast verhoogt die frisse blik de kans op een oplossing die anders is dan hoe jouw concurrenten zaken oplossen. Een originele invalshoek zorgt dus voor concurrentievoordeel.

Graag denken wij met jou mee over de beste oplossing. En misschien is dat geen standaard oplossing. Durf jij de sprong te wagen? Ik nodig je van harte uit om contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken.

Heiko van Eldijk
Heiko van Eldijk
[email protected]

Over de auteur

Perspectief is de potentie tot creatie en verandering. Dat vraagt oplossing van de ‘hoe-dan’ vraag. Ik geef graag betekenis door te schouwen, te puzzelen en aan te zetten tot actie.

Heiko van Eldijk
[email protected]
Meer van Heiko van Eldijk

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp