Zet stappen richting de toekomst

12/10/2020

Duurzaamheid wordt vaak gedefinieerd als leven in het heden, zonder daarmee de kansen voor toekomstige generaties te beperken. Vrij vertaald: zorgen voor een oplossing die werkt, juist op de lange termijn. Dit is de ultieme test voor professionals: kun jij zorgen voor resultaten die ook goed zijn voor toekomstige generaties?

Duurzaamheid vergt een groter bewustzijn van het effect van je handelen, en vooral ook dat je elke dag een stap zet. Dat doe je door te reflecteren op je eigen gedrag, door ook persoonlijke veranderingen door te voeren. Minder consumeren bijvoorbeeld, of je inzetten voor een duurzaam doel.

Hoe we bij House of Performance met duurzaamheid omgaan? ‘100 % duurzamen projecten voor mens en maatschappij in 2025. Dát is onze ambitie, onze BHAG (Big Hairy Audacious Goal). Het is de stip op de horizon die ons inspireert en in beweging krijgt. Die mag – of moet – best een beetje ongemakkelijk zijn. En dat is ie ook wel. Wij delen graag met jou hoe onze weg naar duurzaam ondernemerschap eruitziet. Lees meer.

Als coach of leidinggevende kun je hetzelfde doen, door bij je projecten na te denken over hoe je duurzame impact kunt bereiken, door je te richten op verandering op de langere termijn. Door je kennis over te dragen. Door te delen, te gaan doen, door te evalueren, samen te ontwikkelen en te leren. Eigenlijk gaat het dus niet heel anders dan bij elk ander project, afgezien van een extra focus op de toekomstige generatie. Die maakt duurzame projecten net wat minder voorspelbaar.

Als iedereen meer duurzaamheid creëert op microniveau (door een persoonlijke inzet op een duurzaam resultaat, bijvoorbeeld binnen een team), komen we automatisch tot meer duurzaamheid op macroniveau (duurzaam handelen ten behoeve van je leefomgeving, de samenleving waarin je leeft, of zelfs de hele planeet) en maken we flinke stappen richting de toekomst.

Deze post is geschreven voor de Coachingskalender 2020. De Coachingskalender is een van de bestsellers van managementboek.nl, en… HofP heeft meegeschreven! De kalender biedt inspiratie én praktische tips op gebied van verandering, leiderschap, duurzaamheid, gamification en ethisch presteren. 

 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Saskia

Over de auteur

Gedreven door vooruitgang, scherp op de inhoud en zorgvuldig op het proces kenmerkt mij ten voeten uit. Anderen omschrijven me als doortastend, resultaatgericht en sensitief.

Naar Saskia van Liebergen
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *