Zonder jou was het niet gelukt

25/07/2019

Een bloemetje op tafel voor nieuwe collega’s, de borrel met elkaar als iemand afscheid neemt, het jaarlijkse bedrijfsuitje of taart bij het verwelkomen van een nieuwe klant; allemaal voorbeelden van rituelen binnen een organisatie.

Rituelen markeren bijzondere ontwikkelingen of veranderingen, bieden troost bij tegenslag en laten ons successen vieren. Ze verbinden collega’s, geven duidelijkheid over de situatie en verhoudingen en zorgen ervoor dat – hoe ingrijpend een verandering eventueel ook is – iedereen na de samenkomst weer rustig aan het werk kan. Verandering gaat immers vaak gepaard met emotie. Als deze niet op een gepaste manier ontladen wordt, bestaat het risico dat deze een eigen leven gaat leiden. Gevolg? Roddelen en klagen onderling, teruglopen van prestaties of spanningen tussen management en werkvloer.

Als organisatie- en veranderexperts kennen we bij House of Performance (HofP) de kracht als geen ander. Bij onze klanten onderzoeken we dan ook regelmatig of er rituelen zijn die de gewenste impact kunnen maken. Maar ook binnen onze eigen organisatie spelen ze een belangrijke rol.

Rituelen markeren bijzondere ontwikkelingen of veranderingen, bieden troost bij tegenslag en laten ons successen vieren.

We hebben verschillende momenten met elkaar die veel voor ons betekenen:

Allemaal momenten waarop we volgens een vast model terug- en vooruitblikken, we kennis en ervaringen uitwisselen en we een lach en een traan delen. Een van onze meest bijzondere rituelen is ons House of Performance jubileumdiner. Voor dit diner nodigen we alle collega’s uit die 5 jaar bij ons in dienst zijn. Ook zijn alle collega’s die langer dan 5 jaar bij HofP werken hierbij aanwezig. Zij hebben de jubilarissen zien binnenkomen en zien ‘opgroeien’ binnen de organisatie. Over dit jubileumdiner doen allerlei verhalen de ronde, want wat er precies tijdens deze avonden gebeurt is en blijft een mysterie tot je het zelf hebt meegemaakt. Dat klinkt ineens heel spannend. Moet je je dus zorgen maken over deze avond? Nee! Absoluut niet. Misschien is dit wel de meest gewaardeerde traditie binnen onze organisatie.

We hebben het diner in het leven geroepen om op een heel persoonlijke manier onze diepe waardering voor het team uit te spreken. Je wordt als jubilaris deelgenoot van een bijzondere groep mensen; collega’s die je zijn voorgegaan in werken bij HofP.Na vijf jaar is wat ons betreft het ideale moment. Je hebt dan bij HofP een flinke sprong gemaakt in je professionele en persoonlijke ontwikkeling. We hebben een hoop om bij stil te staan en op te proosten. Maar we blikken zeker niet alleen terug. We kijken ook graag naar de toekomst. Bij House of Performance zien we veel collega’s lange tijd blijven en dat willen we graag zo houden. Die kennis, ervaring en hechte onderlinge band is goud waard.Daar kunnen we niet genoeg in investeren en onze dankbaarheid voor uitspreken.

Ben jij benieuwd wat er tijdens het jubileumdiner gebeurt? En ben je op zoek naar een plek om zowel professioneel als persoonlijk te groeien? Kijk dan snel op www.werkenbijhofp.nl voor meer informatie over ons en de openstaande vacatures

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *