Zorgverzekeraars stellen durfkapitaal beschikbaar voor zorginnovaties

29/10/2015

“Zorgen dat zorgverzekeraars gezamenlijk durfkapitaal beschikbaar stellen voor zorginnovaties“. Dat is wat Teun Teunis, chirurg in opleiding en oprichter van PATIENT+, zou doen als hij de baas zou zijn van de zorg. De uitdagingen in de zorg (h)erkennen we steeds vaker. Maar wat zou jij doen om die uitdagingen het hoofd te bieden? Op 3 november a.s. verschijnt het boek ‘Als ik de baas zou zijn van de Zorg’.

Het boek geeft 33 perspectieven op vernieuwing in de zorg. Van sociaal-serieel zorgondernemer tot ervaren patiënt; van orthomoleculair voedingsdeskundige tot medisch antropoloog; van emeritus hoogleraar gezondheidszorg tot de ‘Iceman’. Ab Klink, oud-minister van Volksgezondheid, leidt het boek in met de woorden: “In deze mooie publicaties vindt u antwoorden. Misschien zelfs: dé antwoorden”.

Rob van Drunen

Uitdagingen in de zorg De vrije artsenkeuze staat onder druk, presentie maakt noodgedwongen plaats voor protocollen en de kosten in het zorgbudget nemen toe, evenals het aantal ziekten dat is toe te schrijven aan levensstijl. Dit vraagt om een nieuw licht op de zaak, aldus Rob van Drunen, ondernemer en organisatiespecialist. Hij heeft de vraag “Wat zou jij doen als jij de baas zou zijn van de Zorg?“ voorgelegd aan een gevarieerd gezelschap. Want geeft Rob aan: “Ieder kind heeft er vroeger toch wel eens over nagedacht hoe het zou zijn om de ‘baas’ van de wereld te zijn? Je zou er voor zorgen dat iedereen blij en gezond zou zijn, dat niemand ongelukkig was.”

Als baas van de Zorg Aad Koster zou cliënten zelf de baas van hun eigen budget laten zijn, Jaap Maljers zou regelen dat zorg vrij verkrijgbaar is buiten het basispakket, Peter Kapitein zou de kankerzorg sterk concentreren, Ivan Wolffers zou alle tussenpersonen uit beslissingsbevoegde posities halen, Juglen Zwaan zou een stoplichtsysteem op levensmiddelen plaatsen, Wim Hof zou de inhoud van gezondheidsgerelateerde studies aanpassen en Corinne van den Bergh zou oog hebben voor de angst en woede die leeft onder de werknemers en patiënten.

Het boek is te bestellen via www.alsikdebaaszouzijnvan.nl

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
House of Performance Logo

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

Naar House Of Performance
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *