Zwem je eigen slag!

21/07/2020

Er was eens een zwemmer die zijn prestaties wilde verbeteren. hij had al met verschillende coaches gewerkt, maar zijn tijd verbeterde slechts met tienden van seconden. Tijdens een van zijn trainingen hing hij aan de rand van het zwembad even uit te blazen, toen er opeens een oude man naar hem toe gesloft kwam. De man boog zich voorover en fluisterde de zwemmer iets in het oor.

De volgende wedstrijd verpletterde de zwemmer zijn eigen record. ‘Hoe kwam dat?’, stamelde zijn coach verwonderd. ‘Door het advies van die oude man. Hij zei: “Zwem je eigen wedstrijd, vergelijk je niet met de anderen, focus op jouw baan en je eigen slagen.”

De keuze is niet zwemmen of verzuipen, maar welke slag je wilt gebruiken

Je prestaties vergelijken met die van anderen kost energie, maakt je onzeker en leidt je af van je doel. Houd je focus daarom op jouw doel en investeer je energie in jezelf. Alleen zo kun je je beste zelf realiseren.

Meer weten over de kunst en kunde van verandering? Hier vind je meer inspiratie!

Deze post is geschreven voor de Coachingskalender 2020. De Coachingskalender is een van de bestsellers van managementboek.nl, en… HofP heeft meegeschreven! De kalender biedt inspiratie én praktische tips op gebied van verandering, leiderschap, duurzaamheid, gamification en ethisch presteren. 

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
sophie2

Over de auteur

Als extraverte, intuïtieve, spontane verbinder word ik blij van nieuwe ideeën en nieuwe mensen. Ik bedenk graag originele oplossingen, ben dol op verandering en doe alles wat ik doe met enthousiasme.

Naar Sophie Loquet
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *