Open innovation Lab

Vergroot het innovatief vermogen van jouw organisatie en anticipeer op een snel veranderende wereld

Wat is het Open Innovation Lab?

Het Open Innovation Lab van House of Performance is een beproefde methode om het innovatief vermogen te kickstarten of vergroten, zodat jouw organisatie klaar is voor komende radicale koerswijzigingen binnen jouw branche.

We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie: een dynamisch tijdperk dat zich kenmerkt door toenemende digitalisering, snel opkomende technologieën en de impact van globale thema’s zoals klimaatbeleid.

Deze ontwikkelingen zorgen er voor dat de wereld om ons heen, en daarmee het speelveld voor organisaties, steeds sneller verandert. Om als organisatie hierop te kunnen anticiperen én relevant te blijven, is een hoog innovatief vermogen cruciaal.

De 3 pilaren van de Open Innovation Lab methodiek

De Open Innovation Lab methodiek bestaat uit drie pilaren van innovatie: een ondernemende mindset, een gebalanceerd ecosysteem van partners en een naadloze strategie-executie van innovaties.

  1. Ontwikkel een mindset van ondernemerschap
    • Hoe functioneert een markt, welke marktbehoefte wordt niet vervuld en hoe ontwrichten we de manier waarop producten, diensten en organisaties deze markt op dit moment bedienen? En, is er voldoende urgentie, lef en draagvlak om te experimenteren met en te investeren in innovaties?
  2. Creëer een gebalanceerd ecosysteem van partners
    • Wie zijn de innovators en inspirators in jouw organisatie? Welke bedrijven hebben een gedeeld belang? Zijn er kennispartners die je kunt aantrekken? Is jouw innovatie interessant voor investeerders? Met welke overheden en wetgeving heb je te maken?
  3. Voer een naadloze strategie-executie uit
    • Dit doen we volgens de stappen van de innovationfunnel: ontdekken, experimenteren, een pilot ontwikkelen, uitrollen en op- of juist uitschalen. Hierbij ligt, naast research en development, de focus op new business opportunities. Dus, op basis van welke trends kun je een businessmodel of dienst ontwikkelen om direct waarde toe te voegen en de relevantie van jouw organisatie te vergroten?

Het resultaat van meer innovatie

Innovatie leidt tot meetbare resultaten zoals kostenreductie en aantrekkelijk werkgeverschap

Meer innovatie leidt tot behoud en vernieuwing van het bestaansrecht van jouw organisatie. Daarnaast leidt innovatie op de korte termijn onder andere tot een hogere employability en veranderbereidheid van de mensen in jouw organisatie. Maar ook tot makkelijker meetbare resultaten zoals kostenreductie en aantrekkelijk werkgeverschap.

Wil jij weten wie jouw toekomstige concurrenten zijn? Hoe je een innovatief businessmodel ontwikkelt? Of welke partners je aantrekt voor jouw nieuwste innovatie? Kortom, wil jij tot de winnaars van de toekomst behoren?

Neem dan nu contact op met House of Performance!