Organisatie Transformatie

Transformeren naar een toekomstbestendige organisatie?

Neem nu contact op!

Waarom jouw organisatie transformeren?

Als organisatie wil je graag relevant zijn voor je klanten en impact maken op de wereld om je heen. Digitalisering, nieuwe technologie en de beschikbaarheid van steeds meer data bieden hierbij volop kansen. Denk aan het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten die aansluiten op wat de wereld vandaag Γ©n morgen nodig heeft, duurzame verdienmodellen die verder gaan dan aandeelhouderswaarde Γ©n nieuwe manieren van werken die positief bijdragen aan het realiseren van ESG doelstellingen. Wij noemen dit transformatie. Transformatie naar een toekomstbestendige organisatie. Een toekomstbestendige wereld.

Wat is een organisatietransformatie?

Een organisatietransformatie start vanuit een ambitie of noodzaak om de organisatie structureel te verbeteren. Het is een fundamentele verandering van het DNA van de organisatie. Het is onomkeerbaar. En het raakt de gehele organisatie: van strategie en structuur tot operatie en cultuur.

De drie elementen van een toekomstbestendige organisatie

Om te transformeren naar een toekomstbestendige organisatie, zien wij drie elementen: digitalisering, wendbaarheid en duurzaamheid.

 1. Digitalisering
  • Focus op het creΓ«ren van een effectievere, datagedreven organisatie door het digitaliseren van bijvoorbeeld informatie, processen en klantbediening.
 2. Wendbaarheid
  • Focus op het creΓ«ren van een flexibele en adaptieve organisatie die continu op veranderende klantbehoeften inspeelt. Bijvoorbeeld door het verbeteren van de huidige processen of het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten.
 3. Duurzaamheid
  • Focus op het creΓ«ren van een (zelf)bewuste organisatie die waarde wil toevoegen op de ESG gebieden (Environmental, Social and Governance). Impact maken is het hoofddoel, winst maken een middel om daar te komen.

Hoe begeleiden we jouw organisatietransformatie?

Wij schetsen de route
We geven een duidelijke visie op het te volgen pad dat nodig is om de transformatie te realiseren. Dit deel van de transformatie noemen wij β€˜de Richting’. Deze fase gaat over het ophalen en bepalen van een gedeelde visie en commitment en zorgen dat deze in de organisatiestrategie is geborgd.

Wij concretiseren de aanpak
We ontwikkelen een visie op de aanpak die op maat is van jouw specifieke organisatie. Want dat bepaalt immers het startpunt. Hoe we van dat punt naar realisatie komen wordt gebaseerd op onze meer dan 20 jaar ervaring in changemanagement en continu verbeteren. Dit deel van de transformatie noemen wij β€˜de Inrichting’. Wij koppelen altijd KPI’s aan de aanpak, zodat we sturen op harde, meetbare resultaten.

De regie te nemen
We brengen de juiste mensen, in- en extern, bij elkaar om zo samen klein te beginnen en groot te eindigen. Dit deel van de transformatie noemen wij β€˜de Verrichting’.

Randvoorwaarden voor een succesvolle organisatietransformatie

Bij House of Performance zien we de volgende randvoorwaarden als noodzakelijk om succesvol te transformeren naar een toekomstbestendige organisatie:

 1. Er is een helder toekomstbeeld;
 2. de transformatie is een leidende strategie;
 3. het begint klein en verloopt incrementeel;
 4. besturing is visueel en gebaseerd op kort-cyclische doelen;
 5. de transformatie gaat over de gehele waardeketen​, ook buiten de eigen organisatie;
 6. de transformatie leidt tot een veranderingΒ van het DNA van de organisatie.

Organisaties die wij succesvol bij hun transformatie begeleiden

Case Unicef

Case: UNICEF Nederland – Leiderschapsontwikkeling in organisatietransformatie

UNICEF biedt wereldwijd hulp aan kinderen. UNICEF komt op voor de rechten van deze kinderen. β€―Als ‘s werelds grootste kinderrechten organis...

Lees verder

Case

Case: Pon – Digitale transformatie opstarten

​Pon is een wereldwijde speler actief op het gebied van mobiliteitsproducten, -diensten en -oplossing...

Lees verder

Case

Case: CBS – Het maximaliseren van de maatschappelijke impact

...

Lees verder

Case

Case: Ymere – Kosteneffectief door datagedreven werken

Ymere is gedreven door haar missie meer mensen met een bescheiden inkomen een goed thuis te geven in de metropoolregio Amsterdam en heeft als doel...

Lees verder

Transformeren naar een toekomstbestendige organisatie?

House of Performance begeleidt impactvolle organisatietransformaties met een focus op wendbaarheid, digitalisering en duurzaamheid. Ben je op zoek naar een partner in transformatie voor jouw organisatie? Neem dan nu contact op!

House of Performance. Impactmakers.

Wij zijn Impactmakers. En wij creΓ«ren de beweging die ertoe doet.​ Met ervaring, kennis en kunde.​​ Gedreven tot de beoogde verbetering er is Γ©n standhoudt.​

Wij staan naast je, en gaan met je aan de slag.​ Zo nodig met de voeten in de modder.​ Want wij geloven in de kracht van samen. Vanuit gelijkheid het echte gesprek voeren. Open en eerlijk. ​Over je organisatie, je resultaten en je toekomst.

​Wij ondersteunen waar het kan, en confronteren waar het moet. ​Altijd met het oog op de gewenste verbetering.​ Zo maken we samen impact.​

Wij zijn House of Performance. Impactmakers.