Lerende organisatie by House of Performance

Wij geloven dat een organisatie die in staat is zichzelf steeds te blijven verbeteren een lerende organisaties is. Een lerende organisatie gelooft in de kracht van de mensen die de samen de organisatie vormen.

Binnen onze eigen organisatie zit leren & continu verbeteren in ons DNA, dat wordt zichtbaar in bijvoorbeeld onze Obeya, wekelijks aangeboden masterclasses en doordat wij bij onze vrijdagmiddag borrel onze meest recente fuck-ups met elkaar delen.

Als je een lerende organisatie wilt worden dan moet je zorgen voor de juiste omstandigheden. Omstandigheden waarin mensen worden aangemoedigd door leidinggevenden om nieuwe dingen uit te proberen. Experimenteren kan immers tot verbeteringen leiden. Hierbij is het minstens zo belangrijk dat mensen de veiligheid voelen om fouten te mogen maken. Sterker nog vier gemaakte fouten zodat zoveel mogelijk collega’s ervan kunnen leren.

  1. Een lerende organisatie bestaat uit in de kern uit een vijftal bouwstenen:
  2. Een gedeelde visie
  3. Inbedden van teamleren in de samenwerking
  4. Streven naar meesterschap op individueel niveau
  5. Doorzien van systemen in de organisatie (systeemdenken)
  6. Doorbreken van gedragspatronen en mentale modellen

Bekijk ook het filmpje van Arjon van Lieshout waarin hij meer vertelt over de visie van House of Performance op de Lerende Organisatie. En lees de whitepapers over de Lerende Organisatie: