Team effectiviteit by House of Performance

Een groep mensen die in samenwerking aan gedeelde doelen werkt, dat is wat een team is. Om zo goed mogelijk tot realisatie van deze gezamenlijke doelen te komen is een effectief werkend team van belang.

Wij geloven dat de effectiviteit van een team verbeteren begint met een analyse van de situatie. Wat zijn bijvoorbeeld de bestaande gedragsvookeuren van teamleden. Wij gebruiken onder andere MBTI als tool om deze voorkeuren inzichtelijk te maken. Door de uitkomsten van een MBTI analyse binnen je team te delen ontstaat er meer begrip voor elkaar. Daarnaast kun je als teamlid gebruiken maken van de kennis door in te spelen op de voorkeuren van je collega’s. Iemand die de voorkeur heeft om controle te voelen op projecten help je met een gedetailleerde planning. Terwijl een collega die graag de rode draad volgt het prettiger vind om de status in vier bullet points terug te zien.

Om een goed beeld te krijgen van de huidige effectiviteit van teams ontwikkelde House of Performance de Team Fit Check. Vaak heeft een team meer capaciteit dan dat er nu benut wordt. De Team Fit Check is een online tool die je helpt om je vinger op de juiste plekken te leggen.

Omdat wij geloven dat leren en presteren direct met elkaar in verbinding staan ontwikkelde wij ook de Performance Cup. Dit is een competitie tussen teams uit verschillende organisaties. Leren en ontwikkelen staat hierbij centraal. In de competitie speel je als team korte wedstrijdjes gekoppeld aan voor jullie relevante thema’s op de werkvloer zelf. Hierdoor leer je als team en verbeter je prestaties. Dit maken we meetbaar en concreet gedurende de competitie. Het team met de steilste leercurve wint de Performance Cup!