The Future of Work

De impact van megatrends op hoe we nu en in de toekomst werken, samenwerken en onszelf organiseren

Ik wil een inspiratiesessie inplannen

Wat is The Future of Work?

The Future of Work gaat over de impact van diverse megatrends op hoe we nu en in de toekomst kunnen werken, samenwerken en onszelf organiseren. Met onze visie op The Future of Work dagen we leiders en bestuurders van organisaties uit en adresseren we toekomstige boardroom issues die nú aandacht vragen. Hiermee stellen we organisaties in staat om toekomstgerichte ambities te bepalen en futureproof strategieën te formuleren.

De vier impactgebieden van The Future of Work

Om The Future of Work concreet te maken, beschrijven we vier impactgebieden die inhoud geven aan de bestuurlijke agenda en veranderprogramma's. Lees hieronder meer over de impactgebieden en op welke vragen ze antwoord geven.

 1. The Future of Learning
  • Hoe ga je om met de steeds snellere digitalisering? Wat betekent dit voor de houdbaarheid van kennis en kunde? Hoe organiseer je leren op strategische wijze binnen je organisatie?
 2. The Future of Collaboration
  • Hoe kan technologie de samenwerking versterken? Hoe zorg je voor betrokken, productieve en vitale teams die effectief samenwerken, zowel thuis als op kantoor? Hoe organiseer je rondom multidisciplinaire teams?
 3. The Future of Leadership
  • Hoe geef je vorm aan duurzaamheid en leid je purpose driven? Hoe zorg je voor een goede decentralisatie van leiderschap en geef je autonomie aan teams in jouw organisatie?
 4. The Future of Tech and Data
  • Wat is de impact van data en tech op werk en op mensen? Welke (maatschappelijke) verantwoordelijkheid komt hier ook bij kijken? Nemen robots het werk over?

The Future of Work als impact assessment

The Future of Work loopt als een rode draad door conventionele kennisgebieden, veranderprogramma’s en organisatieonderdelen. Het raakt thema’s als digitale transformatie, het aantrekken en behouden van (jong) talent, het ontwikkelen en borgen van kennis en competenties, de inzet en adoptie van technologie, digitale vaardigheden om datagedreven te kunnen werken, het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s, strategievorming en strategie executie. Lees er meer over in onderstaande artikelen.

Ontdek hier meer over onze visie op The Future of Work

22/04/2022

OpenSpace Agility: vrijbaan voor emergent leiderschap

Zelforganiserend en experimenterend op weg naar die stip op de horizon, met honderden of zelfs duizenden mensen tegelijk. Astrid Claessen, agile coach...
Lees verder
31/01/2022

Ultieme zelforganisatie bij Enrise

Bij internetbureau Enrise kan iedereen zich ondernemer in opleiding noemen. Door de keuze voor een vergaande vorm van zelforganisatie is het bedrijf e...
Lees verder
12/10/2021

Zelfsturing via Holacracy binnen Luscii

Medewerkers die zonder managers zelfstandig beslissingen nemen, verschillende rollen aannemen en hun eigen salaris bepalen. Bij Luscii, het innovatiev...
Lees verder

The Future of Work begint vandaag

In een onvoorspelbare, ambigue en digitale toekomst is het van belang om nu al te bouwen aan een wendbare, veerkrachtige organisatie, zodat je op die toekomst kan anticiperen. Wil jij met ons in gesprek om te verkennen hoe The Future of Work jouw organisatie raakt? En hoe je de uitdagingen van The Future of Work naar kansen vertaalt?

Neem dan nu contact op!