The Future of Work

De impact van megatrends op hoe we nu en in de toekomst werken, samenwerken en onszelf organiseren

Ik wil een inspiratiesessie inplannen

Wat is The Future of Work?

The Future of Work gaat over de impact van diverse megatrends op hoe we nu en in de toekomst kunnen werken, samenwerken en onszelf organiseren. Met onze visie op The Future of Work dagen we leiders en bestuurders van organisaties uit en adresseren we toekomstige boardroom issues die nú aandacht vragen. Hiermee stellen we organisaties in staat om toekomstgerichte ambities te bepalen en futureproof strategieën te formuleren.

De vier impactgebieden van The Future of Work

Om The Future of Work concreet te maken, beschrijven we vier impactgebieden die inhoud geven aan de bestuurlijke agenda en veranderprogramma's. Lees hieronder meer over de impactgebieden en op welke vragen ze antwoord geven.

 1. The Future of Learning
  • Hoe ga je om met de steeds snellere digitalisering? Wat betekent dit voor de houdbaarheid van kennis en kunde? Hoe organiseer je leren op strategische wijze binnen je organisatie?
 2. The Future of Collaboration
  • Hoe kan technologie de samenwerking versterken? Hoe zorg je voor betrokken, productieve en vitale teams die effectief samenwerken, zowel thuis als op kantoor? Hoe organiseer je rondom multidisciplinaire teams?
 3. The Future of Leadership
  • Hoe geef je vorm aan duurzaamheid en leid je purpose driven? Hoe zorg je voor een goede decentralisatie van leiderschap en geef je autonomie aan teams in jouw organisatie?
 4. The Future of Tech and Data
  • Wat is de impact van data en tech op werk en op mensen? Welke (maatschappelijke) verantwoordelijkheid komt hier ook bij kijken? Nemen robots het werk over?

The Future of Work als impact assessment

The Future of Work loopt als een rode draad door conventionele kennisgebieden, veranderprogramma’s en organisatieonderdelen. Het raakt thema’s als digitale transformatie, het aantrekken en behouden van (jong) talent, het ontwikkelen en borgen van kennis en competenties, de inzet en adoptie van technologie, digitale vaardigheden om datagedreven te kunnen werken, het ontwikkelen van leiderschapsprogramma’s, strategievorming en strategie executie. Lees er meer over in onderstaande artikelen.

Ontdek hier meer over onze visie op The Future of Work

14/01/2021

Sterker de crisis door met een betere balans tussen efficiëntie en innovatie

In crisistijd willen organisaties enerzijds zo efficiënt mogelijk werken om kosteneffectief te zijn. Anderzijds willen ze hun producten– en die...
Lees verder
05/01/2021

3 leer- en ontwikkelstrategieën om de digitale transformatie het hoofd te bieden 

Het jaar 2021 staat in het teken van de versnelling van de digitale transformatie. Het World Economic Forum voorspelt daarbij dat tegen 2022,...
Lees verder
27/07/2020

RPA: de volgende industriële revolutie.

Wat is Robotic Process Automation (RPA), ook wel software robots genoemd, en waarom moet jij hier wat mee? Er zijn duidelijke signalen dat RPA een wa...
Lees verder

The Future of Work begint vandaag

In een onvoorspelbare, ambigue en digitale toekomst is het van belang om nu al te bouwen aan een wendbare, veerkrachtige organisatie, zodat je op die toekomst kan anticiperen. Wil jij met ons in gesprek om te verkennen hoe The Future of Work jouw organisatie raakt? En hoe je de uitdagingen van The Future of Work naar kansen vertaalt?

Neem dan nu contact op!