whitepaper

Whitepaper: Moreel Leiderschap – Hét cruciale thema van deze tijd

Het voorbeeldgedrag van leiders is cruciaal om het afbreukrisico van integriteitskwesties binnen jouw organisatie te reduceren.

We leven in een tijd waarin ethische kwesties en integriteitsschendingen continu media aandacht krijgen en leiders onder een vergrootglas liggen. Terecht, want CEO’s en bestuurders hebben een grote verantwoordelijkheid. Niet alleen voor het resultaat dat zij bereiken, maar ook voor de manier waarop dit resultaat wordt bereikt. Uit recent onderzoek blijkt dat in 2018 voor het eerst meer CEO’s zijn ontslagen op grond van ethische kwesties, dan door slechte resultaten.

Een schrijnende uitkomst, waar geen verbetering in komt als er niks wordt gedaan. Dit, terwijl leiders ontzettend veel invloed hebben. Denk bijvoorbeeld aan de bewondering voor iconen als Elon Musk, Jeff Bezos en Warren Buffet, die niet alleen binnen maar ook buiten hun organisatie veel invloed hebben. Moreel leiderschap is daarom hét cruciale thema van deze tijd.

Benieuwd naar de staat van moreel leiderschap in corporate Nederland volgens compliance- en ethiekprofessionals? Download dan nu de whitepaper!

Luister hier ook het interview over moreel leiderschap dat collega Sjoerd Hogenbirk op BNR Nieuwsradio gaf.

(Deze whitepaper komt tot stand door onderzoek van House of Performance, in samenwerking met Risk & Compliance Platform Europe, Michael Page en de Vereniging van Compliance Officers)

Download de whitepaper: Moreel Leiderschap - Hét cruciale thema van deze tijd

Vul het formulier in en bekijk direct de whitepaper!

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp