B Corp

House of Performance, onderdeel van Highberg, mag zich een certified B Corporation noemen, ook wel B Corp. Dat is niet iets waar we enkel supertrots op zijn maar ook wat we nastreven in onze dagelijkse werkzaamheden. Door ons te laten certificeren als B Corp, laten we zien dat we ons inzetten voor het maken van een positieve impact op de wereld en onszelf verantwoordelijk houden voor onze acties.

Wat doet House of Performance dan?

Bij ons gaan alle collega’s met het openbaar vervoer of met de fiets naar kantoor en klanten. Als er dan toch een keer een auto nodig is, dan nemen we een elektrische leenauto. Ook heeft iedereen de mogelijkheid om een bijdrage te krijgen voor een fiets, zodat fietsen extra wordt aangemoedigd. Onze uitjes zijn met de trein. Zo gingen we afgelopen maart nog met de trein naar Berlijn.

Mental wellbeing staat hoog in het vaandel en door diverse voordelen en abonnementen proberen we iedereen gezond te houden. Ook de lunch is gezond. Die wordt wordt 85% lokaal ingekocht en is 100% vegetarisch, dat scheelt zo’n 36 kilogram vlees per jaar. Voor zaken als uit lunchen met klanten of cadeaus is er een local supplier lijst waar milieubewuste opties in staan om uit te kiezen. We hebben een Environmental Purchasing Policy voor elektrische apparaten en office-benodigdheden.

Naast deze initiatieven waar we direct impact mee maken tijdens ons werk, hebben we ook: House of Sharing. Hiermee geven we adviseurs de mogelijk om tegen een speciaal tarief een bedrijf te ondersteunen en met hun kennis bij te dragen. Verder doen we ook mee aan bijvoorbeeld de Nacht van de Vluchteling, waarbij we geld inzamelen voor het goede doel.

B Corp doe je samen!

Highberg helps organizations to be more competitive and sustainable. We see sustainability as the long term goal for all organizations. Sustainable organizations are resilient and adaptable and have a focus on their main stakeholders. If we help our customers on this journey we think it is appropriate, even a necessity, to be sustainable yourself. So we work and act responsibly, with respect for people and environment. We commit ourselves to a vital society and a clean environment.

B Corp wat is dat?

B Corp staat voor Benefit Corporation, wat een type bedrijfscertificering is die wordt toegekend aan bedrijven die voldoen aan bepaalde sociale en milieu-standaarden. Het zijn bedrijven die zich hebben gecommitteerd aan het prioriteren van sociale en milieu doelen, naast het maken van winst. B Corps worden gecertificeerd door de non-profitorganisatie B Lab, die de prestaties van bedrijven evalueert op vijf verschillende gebieden: governance, werknemers, milieu, gemeenschap en klanten. Bedrijven moeten een minimale score behalen om in aanmerking te komen voor certificering.

Klik hier voor meer informatie op de website van B Corp.

 

 

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp