CARBON NEUTRAL GAME

Verminder de CO₂ uitstoot van jouw organisatie met behulp van gamification!

Waarom de CO₂ uitstoot van jouw organisatie verminderen?

De zeespiegels stijgen, het aantal natuurrampen neemt toe en de opwarming van de aarde heeft een ongekend effect op duizenden diersoorten. We kunnen wel stellen dat klimaatverandering één van de grootste problemen is die de mensheid ooit heeft gekend. Eén van de belangrijkste oorzaken van klimaatverandering is de uitstoot van het broeikasgas CO₂, dat ontstaat door de verbranding van fossiele brandstoffen. Bijvoorbeeld als gevolg van zakelijk reizen met auto of vliegtuig. Wil je als organisatie toekomstbestendig zijn, dan is het belangrijk om ook hier je verantwoordelijkheid in te nemen.

Slimmer samenwerken, minder zakelijk reizen

Gelukkig hebben steeds meer organisaties de ambitie om minder of anders zakelijk te reizen en daarmee hun CO₂ uitstoot te reduceren. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. In de eerste plaats gaat het om het vergroten van kennis over en bewustwording van het probleem bij medewerkers, zodat ze zelf goede afwegingen kunnen maken. Daarnaast is er een rigoureuze gedragsverandering nodig én een goed alternatief om effectief met (internationale) collega’s en relaties samen te werken. Maar hoe realiseer je dit op een schaalbare manier voor jouw organisatie? Het antwoord is: gamification!

Spelenderwijs CO₂ reduceren

Met de Carbon Neutral Game, een gamification oplossing van House of Performance, wordt digitaal samenwerken gestimuleerd en zakelijk reizen verminderd. Kortom, je verkleint spelenderwijs de carbon footprint van jouw organisatie! Wat zijn de voordelen?

  1.  Reduceren van CO₂ uitstoot
  2.  Realiseren van kostenbesparing
  3.  Tonen van corporate responsibility
  4.  Bouwen aan een sustainable brand

Hoe werkt gamification dan?

Het doel van de Carbon Neutral Game is om slimmer samen te werken, minder of anders zakelijk te reizen en daarmee CO₂ te reduceren. Om dat voor elkaar te krijgen, brengen we aan de hand van een analyse eerst in kaart welk specifiek gedrag gewenst is en waarom dat gedrag op dit moment wel of niet wordt vertoond.

Gaan collega’s met elkaar in dialoog over de noodzaak van een vlucht? Vindt er onderlinge afstemming plaats over planning en gezamenlijk reizen? Hoe effectief wordt er gewerkt met digital collaboration tools? Vervolgens stimuleren we het gewenste gedrag door laagdrempelige opdrachten in de context van het werk, zodat de medewerkers zich dat gedrag stapsgewijs eigen maken.

Reduceer nu de CO₂ uitstoot van jouw organisatie

Wil jij binnen jouw organisatie slimmer samenwerken, anders of minder zakelijk reizen én daarmee jullie CO₂ uitstoot reduceren? En wil je het gewenste gedrag dat hierbij hoort op een schaalbare en blijvende manier stimuleren? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp