De Scrum Game

Beter samenwerken en meer waarde voor de klant leveren? Doe mee aan de Scrum Game!

Scrummen op een manier die echt waarde toevoegt voor je team en de klant is nog niet zo makkelijk. Ook omdat we, naar aanleiding van Corona, veel thuiswerken. De Scrum Game is een virtueel traject. Dus in plaats van een teamtraject op de fysieke werkvloer ondersteunen wij jouw team op afstand. Zo geeft onze Agile coach gevraagd en ongevraagd advies. Teamleden ontvangen missies op maat gebaseerd op onze best practices van scrum werken. En tijdens de online inspiratiesessie zetten we ook de fun van de game en scrum werken centraal. Juist nu in tijden van Corona, is de Scum Game een impactvolle en zeer kosteneffectieve manier om jouw team te begeleiden in het verbeteren van de scrummethodiek. 

 

Spelenderwijs effectiever leren scrummen

Met de Scrum Game, een Gamification-oplossing van House of Performance, verbeter je de scrummethodiek van jouw team. Bij Gamification maken we gebruik van spelelementen om een gewenste gedragsverandering te realiseren. In dit geval word je als team effectiever in de agile manier van samenwerken. Wat zijn de voordelen?

  1.  De samenwerking verbetert
  2.  Jouw klant krijgt optimale waarde

Hoe werkt zo’n game dan?

De Scrum Game is een competitie tussen teams binnen jouw organisatie of tussen teams uit verschillende organisaties. Het doel van de game is om effectiever samen te werken en maximale klantwaarde te leveren als team. Het leren en ontwikkelen van een team staat centraal.

De game kent 5 onderdelen:

1: Quickscan

Een quickscan is een analyse waarmee we de startpositie van jouw team bepalen. Dit is nodig om de voortgang van de ontwikkeling van jouw team tijdens de game goed te kunnen volgen. Er is dus geen goede of foute uitkomst van de quickscan. We kijken naar de volwassenheid van een team op de scrummethodiek. Denk hierbij aan scrumrollen, events, artifacts en scrumwaarden.

2: Onboardingsessie

Tijdens een virtuele onboardingsessie worden alle deelnemende teams meegenomen in het hoe en het waarom van de game. Ieder team stelt haar doelen op voor de game. Aan het einde van deze sessie is jouw team klaar om te starten met de Scrum Game.

3: Missies en feedback

Vervolgens stimuleren we het gewenste gedrag door laagdrempelige opdrachten (missies) te geven om je scrummethodiek te verbeteren. Denk aan opdrachten om de kwaliteit van de user stories te verbeteren, de energie van de dagstart te verhogen of de effectiviteit van de retro te vergroten. Afhankelijk van hoe volwassen een team is bij de start van de game worden missies op maat aangeboden. Teams ontvangen feedback en coaching van de consultants van House of Performance en van andere deelnemende teams op de uitgevoerde missies. Zo leren deelnemende teams spelenderwijs om de scrummethodiek zo effectief mogelijk toe te passen.

 

4: Inspiratiesessie

Halverwege de game vind er een online inspiratiesessie plaats om jouw team een extra boost te geven. Alle deelnemende teams komen hierbij online samen. Het thema van de inspiratiesessie wordt gaandeweg bepaald aan de hand van de behoeften van de diverse teams.

5: Prijsuitreiking

De game wordt afgesloten met een prijsuitreiking. Want aan het einde van de game heeft ieder team een groei laten zien op de toepassing van de scrummethodiek en is de samenwerking verbetert. Maar zoals met iedere competitie kan er maar één team de winnaar zijn! Het team dat, relatief gezien, de meeste voortgang heeft geboekt wint.

Redenen om te starten met de Scrum Game:

 

  1. Je bent al even aan het scrummen en wil een extra stimulans geven aan de ontwikkeling van je team.
  2. Je past de scrum werkwijze toe, maar je ziet nog onvoldoende concrete resultaten.
  3. Je bent begonnen met scrummen, maar een vlotte start dat is het niet.
  4. De theorie van scrummen snap je wel, maar hoe breng je het scrum gedachtengoed in de praktijk ?
  5. Je wilt in een tijd dat je fysiek niet bij elkaar kunt komen een extra stimulans geven aan het team en de prestaties.
  6. Je wilt leren van andere teams binnen andere organisaties en sectoren.
  7. Je bent op zoek naar een zeer kosteneffectieve manier om jouw team te ontwikkelen.

Meer gevoel krijgen bij hoe de Game in zijn werk gaat en een indruk krijgen van de look & feel van het virtuele platform? Vraag om een demo!

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp