25/01/2022
inspiratie

100% impact door 100% duurzame projecten

In 2025 zijn al onze projecten 100% duurzaam voor mens en maatschappij.

Deze nieuwe BHAG (Big Hairy Audacious Goal) presenteerde partner en consultant Heiko van Eldijk  tijdens de jaarlijkse Visiedag in december. Zo’n BHAG is een nieuwe stip op de horizon die mensen inspireert en in beweging krijgt. Die mag – of moet – best een beetje ongemakkelijk zijn. En dat is het ook wel.

“Gaaf!” was het eerste dat in me opkwam bij het horen van deze nieuwe doelstelling. Gaaf, dat we ons als House of Performance willen committeren aan duurzaamheid. Dat we onze kennis en kunde willen gebruiken om de wereld een beetje beter te maken. Maar is dat ook echt zo? Al snel kwamen de eerste vragen van collega’s: “Wat betekent dat dan, duurzame projecten?”.
“Dat bepalen we gezamenlijk” antwoordde Heiko.
“Het komende jaar gebruiken we om samen lading te geven aan de BHAG”.

Hoe doe je dat, lading geven aan een BHAG?

Bij House of Performance werken wij met een zogenaamde Obeya. In deze ‘grote kamer’ hangt alle informatie die wij nodig hebben voor onze operationele sturing op grote borden aan de muur. Denk bijvoorbeeld aan informatie op het gebied van:

  • netwerk en sales;
  • projecten;
  • kennis.

En sinds kort hangt daar ook het bord duurzaamheid.

Na de Visiedag in december liet onze nieuwe BHAG me niet los. Ik wilde meedenken en -helpen richting bepalen! Bij House of Performance geven we samen invulling aan onze doelen en werken we weinig hiërarchisch. Natuurlijk wel op een georganiseerde manier. Samen met drie collega’s ben ik nu dus eigenaar van het ‘duurzaamheidsbord’ in onze Obeya.

 

House of Performance
House of Performance
[email protected]

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

House of Performance
[email protected]

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp