Het belang van ethisch leiderschap in jouw transformatie aanpak

06/12/2021

Ik zie dat organisaties in toenemende mate te maken hebben met aspecten van transformatie waar een ethische component aan zit. Denk aan het nemen van verantwoordelijkheid naar mens en maatschappij als het gaat om duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Of aan het gebruik en de interpretatie van data en de inzet van technologie in digitale transformaties.

Ik zie daarnaast dat transformaties steeds impactvoller worden. Bovengenoemde transformaties raken niet alleen teams of afdelingen, maar de hele organisatie of zelfs de gehele keten waar deze organisaties onderdeel van zijn. Dat betekent naar mijn mening dat ethiek niet alleen van compliance is, maar dat ethisch leiderschap in de verandervisie- en aanpak geïntegreerd moet zijn.

Recent heb ik samen met oud-collega Desirée van Dun onderstaand artikel gepubliceerd in het wetenschappelijk magazine Holland Management Review. Hier gaan wij, op basis van eerdere onderzoeken die wij hebben verricht, dieper in op het belang van ethisch leiderschap en welke factoren van invloed zijn op de effectiviteit van een veranderprogramma.

Lees hier het volledige artikel!

Wil jij op een ethische manier leiding geven aan jouw bedrijfstransformatie? En wil je ervoor zorgen dat dit in jouw verandervisie- en aanpak is geborgd? Neem gerust contact op met mij voor een vrijblijvend gesprek.

Het kan beter

Wat kan er volgens jou beter? We vernemen het graag van je!

reCAPTCHA is required.
Sjoerd-1640x1800

Over de auteur

Anderen typeren mij als iemand waar je op kan bouwen, intelligent en flexibel waarbij ik snel kan wisselen tussen inhoud, niveau en perspectief. Ik ben ambitieus en beschik over veel energie.

Naar Sjoerd Hogenbirk
Geef een reactie hier...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *