25/06/2021
inspiratie

Almende aan zee

Een van de principes van HofP is ‘ons kantoor is een almende’. Almende is een woord dat ik niet kende, dus ik heb het opgezocht

“Almende [gemene marktgrond] en het komt van al(ge)meinde [alles wat gemeenschappelijk is: bos, water, weide]”

Ons kantoor willen we ook als almende beschouwen. Iedere HoPper krijgt op zijn/haar eerste werkdag meteen de sleutel van het pand. Iedereen is welkom voor een kop koffie, of bij de borrel op vrijdag. Het kantoor is ook te gebruiken voor privé-gelegenheden tijdens de avonduren of in het weekend (uiteraard wel in overleg). Er worden af en toe kookworkshops georganiseerd, we hebben er al eens een pop-up kledingboetiek en shopavond gehad en een collega heeft haar familie uitgenodigd om aan onze lange tafel te dineren om hun huwelijk te vieren. Door de Corona-maatregelen valt veel van dit leuks weg. Of toch niet helemaal…

In de groepsapp waarin we dagelijks zin en onzin met elkaar delen staat opeens de allerleukste uitnodiging! Joost, een van de partners bij HofP, geeft een nieuwe dimensie aan het almende-concept door zijn vakantiehuis aan zee open te stellen voor wie eens een andere omgeving nodig heeft om te werken of te ontspannen. Het idee is dat er maximum één persoon per 24uur-tijdslot op bezoek komt en heeft die persoon zijn eigen appartement en werkplek. Zo kan iedere collega die dat wil een dagje ongestoord werken zonder kind/huisgenoot/huisdier op de achtergrond in een groene omgeving om tijdens de pauze even buiten te kunnen uitwaaien in het bos, de duinen of op het strand.

Ik schrijf deze blog omdat ik graag gebruik heb gemaakt van dit mooie aanbod. Alle verwachtingen van rustige werkplek en afwisseling met buitenlicht zijn ruimschoots voldaan. Maar de bonus was toch wel de gastheer die bij deze package-deal kwam. Bij het diner ervaar ik Joost als authentiek (Joost houdt niet zo van champagne -en dat vertelde hij ook toen ik de fles als aperitief tevoorschijn toverde en vervolgens maar weer weg stopte), reciproque (hij had dan wel een fles wijn waarmee we konden toasten) en intens (hij houdt blijkbaar wél van broccoli en serveert dan ook ongeveer een stronk per persoon). De volgende dag nam hij me tijdens de pauze mee op een interessante wandeling met een mix van polder, bos en villa’s kijken. Deze formule gaf ook gelegenheid voor het goede gesprek. Al wandelend kwam er snel een gezellige mix van straffe verhalen, toeristische tips, kritische vragen en ontwikkeladvies. Daarna goed geconcentreerd kunnen werken en helemaal opgeladen weer naar huis toe.

Bedankt Joost, voor de gastvrijheid, en om me de almende met zeelucht te laten ervaren.

Zou jij ook wel werken voor House of Performance? Bekijk dan onze vacatures.

House of Performance
House of Performance
[email protected]

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

House of Performance
[email protected]

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp