18/09/2023
inspiratie

Op een leuke manier een Agile transformatie realiseren? Het kan!

Deze tekst is geschreven door Elselieke van Aken.

Click here for the English version.

Alweer een jaar in dienst bij House of Performance. ‘Time flies when you are having fun’ zeggen ze weleens, en in dit geval is dat ook echt zo. Want niet alleen ben ik in een warm bad terecht gekomen en werk ik samen met leuke en fijne mensen waar ik veel van kan leren, maar ik mag daarnaast ook écht impact maken bij onze opdrachtgevers. En dat is, als je het mij vraagt, enorm waardevol en motiverend. Het smaakt naar meer.

Om “maar” een voorbeeld te noemen: het Philips Agile360 project. Een project dat tot stand is gekomen in samenwerking met onze mede Highberg hubs Gladwell en Blinklane. In deze blog vertel ik je daar graag meer over.

Want nu hoor ik je denken: Philips Agile360 … ?

Dit is een project voor en met Philips, waarbij we een heel Agile programma hebben gelanceerd die bestaat uit 4 opvolgende modules. Het doel is om alle mensen binnen Philips op deze manier kennis te laten maken met en te laten werken volgens Agile in de context van Philips: Agile360. Want verandering is soms overweldigend en spannend. Maar het kan gelukkig ook leuk zijn.

Het programma begon met een E-learning, waarbij we op een leuke en speelse manier kennis maken met Agile360.
Klik hier om een korte teaser te bekijken.

Na deze E-learning volgt er een Scrum Master en Product Owner training én een training met het team, waarbij men middels een aantal live trainingen leert over de verschillende Agile rollen binnen het team. Zo leren we bijvoorbeeld meer over de rol van een Scrum Master en Product Owner, maar ook hoe je een Product Backlog opbouwt.

En last but not least, volgt er als kers op de taart de Agile360 Game. Een 11 weken durende Game die toegankelijk is op ons Triggx platform. Hierbij gaat het team door middel van oefeningen en opdrachten op een leuke manier aan de slag gaat met de Scrum-methodiek.  De teams krijgen antwoord op onder andere deze vragen; hoe zorgen we ervoor dat de Daily Scrum zo effectief mogelijk is ingericht? Wat bespreken we wel/niet tijdens de Sprint Planning? En hoe zorgen we dat de juiste stakeholders zijn aangehaakt bij de Sprint Review?

De deelnemers leren van elkaar door elkaars werk te reviewen, kennis uit te wisselen en elkaar van feedback te voorzien. We oefenen met nieuw gedrag dat direct toepasbaar is in de eigen werkomgeving. Dit maakt dat we direct ervaren hoe dit is en wat dit voor iedereen betekent. We worden hierbij ook aangespoord om na te denken over: wat werkt voor ons het beste en wat betekent dit voor ons als team?

En nu ik dit zo opschrijf realiseer ik me des te meer hoe gaaf dit project is geworden. Waarom ik dit project zo gaaf vind? Omdat het écht een joint effort is. Omdat we als Highberg organisaties stuk voor stuk gave producten hebben neergezet die op elkaar aansluiten. Die binnen Philips écht een mindset en manier van werken neerzetten die nodig is en dat allemaal op een leuke en uitdagende manier. Via alle opvolgende modules bereiken we alle teams en ondersteunen we in het mooie werk dat zij doen. Dat maakt het wat mij betreft een project om trots op te zijn. En dat smaakt naar meer.

The game is well designed incorporating both individual and team missions which helps to test our knowledge about Agile360 overall

Benieuwd naar meer ervaringen van Philips? Lees hier een LinkedIn bericht over dit project.

Dus denk jij dat dit ook voor jouw organisatie, afdeling of team handig kan zijn?
Zit jij ook in een Agile transformatie en kun je daar wel wat hulp bij gebruiken?
Of ben je gewoon benieuwd en zou je wat meer informatie hierover willen?
Dat kan!

Vul hieronder het formulier in en laat weten hoe we jou verder kunnen helpen.
Bij genoeg aanmeldingen zullen we een aparte (digitale)sessie organiseren om aan de slag te gaan met onze kijk op gamification.
Je kan ons ook om meer voorbeelden vragen of een korte call inplannen.

Of wil je eerst even van gedachten wisselen?
Neem contact met me op en we praten (vrijblijvend) verder.

Elselieke van Aken
[email protected]

 

 

 

 

Interesse (digitale)sessie gamification

Privacy(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
House of Performance
House of Performance
[email protected]

Over de auteur

Wij zorgen dat mensen, teams en organisaties kunnen excelleren. Binnen Nederland en ook daarbuiten doen wij dat door ze te adviseren en ondersteunen waar dat kan en te confronteren waar het moet.

Hamburgerstraat 30
3512 NS Utrecht

[email protected]
+31 30 239 33 60

House of Performance
[email protected]
Meer van House of Performance

Jouw
transformatie­partner in...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is dit wat voor jou:

Wil jij ook samen impact maken?

Plan een belafspraak in met onze consultants om vrijblijvend te sparren.

LinkedIn
Share
WhatsApp